Boek over bier dat eigenlijk niet bestaat

23 februari 2021
Frits Dunnink schreef een boek 'over bier dat eigenlijk niet bestaat'. Het gaat over alcoholvrij bier. Het is naar beste weten van de auteur het eerste boek over alcoholvrij bier. Bier zonder alcohol is nog steeds een groeiend biersegment. Reden genoeg om met een glas alcoholvrij bier aan het lezen te slaan.

Alcoholvrij bier in de Lage Landen is de officiële titel van het boek met ruim 220 pagina's. Is er zoveel te vertellen over alcoholvrij bier? Want zo lang is er toch nog geen alcoholvrij bier op de markt? Om deze vragen gelijk maar te benantwoorden: ja, de auteur heeft veel boeiende informatie gebundeld over alcoholvrij bier. En alcoholvrij bier is niet iets van de laatste decennia; daar zit een hele geschiedenis aan vast.

Alcolholvrij bier

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel vertelt het verhaal van alcoholvrij bier. De geschiedenis komt uitgebreid aan de orde en bevat mooie voorbeelden. De auteur heeft veel onderzoek gedaan en brouwmeesters gesproken over het fenomeen alcoholvrij bier. In begrijpelijke termen weet Frits Dunnink helder uit te leggen hoe alcoholvrij bier gebrouwen kan worden.

Inspiratie

In het tweede deel van het boek worden alcoholvrije bieren geproefd en beoordeeld. Daarvoor heeft de auteur en biersommelier de hulp in geroepen van twee collega's: Jet van de Griendt en Sjors Kassing. Mocht je alcoholvrije inspiratie zoeken dan is de Top 10 Beste Alcoholvrij Bier een goede en altijd actuele bron. Wil je nog meer inspiratie dan vind je in dit boek tientallen bieren van binnen- en buitenland, uitgebreid beschreven door de genoemde bierkenners.

Bestellen

Alcoholvrij bier in de Lage Landen is verkrijgbaar bij de betere boekhandel voor € 18,95. Je kunt hier boek ook hier online bestellen.