Nieuw: Een Blik Emoties - Gebrouwen door Vrouwen en Yous & Yay

11 november 2021

Podcastmakers Yous en Yay en microbrouwers Gebrouwen door Vrouwen slaan de handen ineen voor een speciaal najaarsbier. "Een Blik Emoties" is een zelfverklaard feelgoodbier dat niet één maar twee keer is gehopt. Volgens de makers is deze Double IPA (DIPA) perfect aan het eind van een lange dag vol gezeik of aan het begin van een prachtige avond vol wonderlijke ontwikkelingen. 

Het nieuwe exclusieve bier ontwikkelt met Yous en Yay, oftewel Sef van Flinke Namen en Faberyayo van de Jeugd van tegenwoordig, verschijnt vandaag. De wens om dit bier te brouwen bestond al langer bij Faberyayo. Na zijn oproep via Instagram reageerde Tessel van Gebrouwen door Vrouwen: "Ja, wij willen dit voor jouw brouwen!". Een brainstormsessie later was duidelijk wat voor bier het moest worden en werd er een proefbrouwsel gemaakt. Vandaag verschijnt maar lieft 9.000 liter feelgoodbier op de markt onder de naam "Een Blik Emoties". 

 Een Blik Emoties is een 8% DIPA verpakt in een blik van 44cl. Gebrouwen met drie fruitige hoppen: Galaxy, Simcoe en Citra. 

Bierista's proeven mee

Een aantal gediplomeerde Bierista's ontvangt binnenkort het nieuwe bier thuis en zal een expert-review schrijven. Benieuwd wat zij van het bier vinden? Houd de reviews in de gaten op de website. Wil je zelf ook proeven? Bestel dan snel jouw blik via de webshop van Gebrouwen door Vrouwen want het gaat om een limited bier. OP=OP!

Passie

Een bier dat uitstekend bij de filosofie van de vrouwen past: met passie bier brouwen en opdrinken. Andere bieren die uit de ketels van Gebrouwen door Vrouwen komen zijn de Pale Ale Gember Goud, Blondbier Bloesem Blond en de Tricky Tripple.