Bierbrouwer Oersoep gaat aandelen verkopen

28 juni 2019
Brouwerij Oersoep gaat aandelen verkopen. Afgelopen week gingen er al volop geruchten door de wandelgangen over een eventuele overname. Maar nu wordt door de brouwerij bevestigd dat zij aandelen gaan verkopen. Het geld wil de brouwerij investeren in een permanente vestiging op het Honigcomplex, het oude fabrieksterrein in Nijmegen-West. Ook denkt Oersoep aan uitbreiding met een tweede brouwcafé in een andere stad. 

Kick van Hout en Sander Kobes begonnen de brouwerij in 2012. Ze brouwden hun eigen bieren omdat hun favoriete bierstijlen nauwelijks verkrijgbaar waren. Dat bleek een schot in de roos. Sinds enkele jaren wordt er gebrouwen in het Honig-complex in Nijmegen. Op de plaats waar ooit de soepketels stonden, staan nu de brouwketels. Brouwerij Oersoep staat vooral bekend om de bieren met wilde gist. Onderdeel van de brouwerij is de brewpub Stoom. Hier kan de bezoeker het proces meemaken van graan tot glas.


Cultureel erfgoed

Mede-oprichter Kick van Hout van Oersoep: "Al zeven jaar lang mogen we elke dag doen waar we gelukkig van worden; heerlijk bier maken. En al vijf jaar doen we dat op het Honigcomplex. We zijn zo verknocht aan deze plek dat we besloten hebben de volgende stap te nemen: we willen ons hier permanent vestigen.

Wil je ook eigenaar worden van brouwerij Oersoep? Lees hier dan meer.