Bier Top 100 - Tripel Karmeliet verovert zilver

25 december 2020
We naderen de ontknoping van de Bier Top 100. Alle stemmen die de afgelopen weken zijn uitgebracht zijn in kaart gebracht. Vandaag onthullen we de nummer 2 in de lijst. Morgen, tweede kerstdag, maken we de hele lijst bekend, inclusief de nummer 1. Nog even geduld dus. Hier alvast de nummer 2: Tripel Karmeliet van Brouwerij Bosteels.

Op voorhand scoorde Tripel Karmeliet al hoog bij de bookmakers. Deze fameuze Tripel heeft alles wat je van een Tripel mag verwachten en spreekt door zijn zachte, ronde smaak een breed publiek aan. Tel daarbij op dat dit bier in vrijwel elke supermarkt en slijterij te verkrijgen is en dan hoef je geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat dit bier veel stemmen zou vergaren

Tripel Karmeliet

Er zullen maar weinig bierliefhebbers die nog nooit hun lippen hebben gezet aan het sierlijke glas gevuld met het goudgele Tripel Karmeliet. De schuimkraag is een enorme witte hoed van compact schuim. Wie ruikt, snuift fruitige tonen, die ook terugkomen in de smaak. Het bier is gebrouwen met gerst, tarwe en haver en die granigheid brengt dit bier mooi in balans. Een absolute evergreen die je altijd blijft kietelen, met name door zijn doordrinkbaarheid en frisheid. En dat met toch liefst 8,4% alcohol.

Bier Top 100

De nummer 3 - Westvleteren 12 - en de nummer 2 - Tripel Karmeliet - zijn nu bekend. Op tweede kerstdag wordt de nummer 1 onthuld en kun je de hele lijst vinden op Bierista.nl.