Bier Butler Vrijdag - Vegan bonenschotel met Oersoep Hopfather

30 juli 2021
Elke Bier Butler Vrijdag hebben de biersommeliers van de gratis app Bier Butler en Bierista weer een smakelijke bierpairing in petto. Met deze bier-spijs-combinatie wordt je weekend nog lekkerder.

Deze week hebben we een vegan bonenschotel op het menu staan. Op speciaal verzoek, want er komen steeds vaker verzoeken binnen van Bourgondiërs die graag een vegetarisch of een vegan recept willen. Daar geven we graag gehoor aan. En natuurlijk staan we ook altijd open voor nieuwe inspiratie. Heb jij een geweldige bierpairing ontdekt? Laat het ons weten en mail het recept naar Bierista.

Hopfather

Bij zo'n gezonde bonenscotel hebben we deze keer gekozen voor een Session IPA, een bier met een duidelijk hopkarakter met weinig alcohol. Oersoep Hopfather heeft 4,9% alcohol en heeft veel fruitige aroma's. De frisheid en de hopbitterheid geven de bonenschotel een extra boost. Slokje bier, hapje bonenschotel en vervolgens weer een slokje bier. Je zult ervaren dat bier en gerecht elkaar optillen; het is een combinatie waar het resultaat groter is dan de som der delen. En dat is steeds de uitdaging.

Bier & Spijs

Hou je van uitdagingen? Dan is de cursus Bier & Spijs vast iets voor jou. Je kunt natuurlijk ook gelijk all-the-way gaan en kiezen voor de Bierista Bieropleiding. Dan heb jij straks je bierdiploma en bezit je de kennis om zelf prachtige bierpairings te maken. Wil je meer inspiratie, download dan de gratis Bier Buter app.