Bier Butler Vrijdag - Nutella cheesecake met Delirium Tremens

20 augustus 2021
Elke week hebben de gratis app Bier Butler en Bierista een fantastische bierpairing voor je in petto. Na weken van lichte, gezonde en frisse pairings kiezen we deze week voor zoet. Dit is een guilty pleasure!

Wie houdt er nu niet van zoet?! Een beetje zoetigheid geeft warmte en biedt troost. Deze week hebben een cheesecake met Nutella op de menukaart staan. Een stevig hapje en daarbij hebben we ook niet het minste bier uitgekozen. Delirium Tremens, bekend van het roze olifantje, biedt voldoende tegenwicht om bier en gerecht met elkaar in balans te houden.

Delirium Tremens

De bierkenners van Bierista zijn dol op Delirium Tremens. Deze Strong Ale met 8,5% alcohol scoort gemiddeld een 8,1. Daarmee geven deze kritische bierkenners een warme koopaanbeveling. Dit bier vind je in meeste supermarkten en slijterijen wel op het schap. Deze blonde krachtpatser zit vol alcoholische zoetheid, is desondanks best fris en herbergt wat fijnzinnige kruidigheid.

Bierpairings

Neem een slokje van je bier, een hapje van het gerecht en vervolgens nog een slok. Zuig vervolgens wat lucht in je mond en ervaar hoe de smaken van het gerecht en het bier elkaar optillen. Dit is pure magie. Wil je ook leren hoe je bier en spijs met elkaar kunt combineren, dan kun je de cursus Bier & Spijs doen. Wil je bredere kennis en ga je voor je bierdiploma, dan is de Bierista Bieropleiding wat voor jou. Beide cursussen hebben een bijbehorend bierpack. Vergeet ook niet de gratis Bier Butler app te downloaden, zo heb je altijd je eigen biersommelier in je broekzak.