Bier Butler Vrijdag: Curryworst met Gulpener Ur-Hop IPA

18 juni 2021
Soms heb je niet veel nodig om een gelukkig mens te zijn. Met een lekker hapje en een goed glas bier kom je een heel eind. Op deze Bier Butler Vrijdag hebben wij een heerlijke curryworst voor je in combinatie met de biologische Gulpener Ur-Hop IPA.

Je kunt er zo maar zin in hebben, zo'n heerlijke curryworst. Alleen de aanblik van het plaatje kan je al het water in de mond doen lopen. Je hoeft er ook geen uren voor in de keuken te staan. Om een goede curryworst te serveren hoef je koksopleiding gevolgd te hebben. Een barbecue is eigenlijk al het gereedschap dat je nodig hebt.

Gulpener Ur-Hop IPA

De curryworst is heerlijk met de Gulpener Ur-Hop IPA. De kruidigheid van de worst speelt een mooi samenspel met het kruidige uit de hop. Dit biologische bier is een ondergistend bier. Laat je niet op het verkeerde been zetten door IPA, dat staat voor India Pale Ale. Een Ale (bovengistend bier) is het niet; het is een ondergistend bier, een Lager. Dat zorgt voor een strak en clean bier zonder dat de weelderige fruit aroma's breed uitwaaieren. Dit is fris en hoppig en ideaal voor bij de curryworst.

Cursus Bier & Spijs

Bier Butler Vrijdag is een initiatief van Bierista en de gratis app Bier Butler. In de app kun je heel eenvoudig bier en spijs met elkaar combineren. Ook vind je in de app tal van uitgewerkte recepten, die vrijwel iedereen zelf kan bereiden. Vind je het maken van bierpairings een uitdaging. Doe dan onze nieuwe Bier & Spijs cursus. Hierin leer je de basisbeginselen van het pairen van bier en gerechten. Bij deze cursus zit een bierpack met tien verschillende bieren. Bestel nu voor de tijdelijk lage introductieprijs van € 29,95.

Bestel nu!