Beer, bike en barbecue bij Brouwersnös

12 augustus 2022
Als je van fietsen, bieren en barbecuën houdt, zet dan de Bike-Beer-BBQ op zondag 21 augustus in de agenda. Brouwersnös is die dag het middelpunt van dit bijzondere evenement.

Wielertoerclub RTCG houdt samen met Brouwersnös (bekend van mooie bieren als Brouwersnös Mooien Muiter en Brouwersnös Frolijke Frans) weer een Bike-Beer-BBQ. Je kunt kiezen uit verschillende prachtige routes door de Achterhoek. Er zijn routes over de weg van 60 en 80 kilometer, gravelrides over 45 of 70 kilometer. Daarnaast zijn er ook twee tochten speciaal voor e-bikers uitgezet: over 35 of 50 kilometer. Wat de Bike-Beer-Bbq tot een echt lekker evenement maakt, is dat er na afloop van de fietsritten samen wordt genoten van ambachtelijk gebrouwen bieren en een overheerlijk gerecht van de barbecue.

Kartoffelsalat

Voor vertrek ontvang je een kop koffie of thee met wat lekkers. Bij terugkomst is de tap met de inmiddels overbekende Brouwersnös-bieren open. Je kunt ook een bezoek brengen aan de wijn- of cocktailbar. Vervolgens wordt door chefkok Bas de barbecue ontstoken. Ondertussen zorgen de band Kartoffelsalat en DJ Shaky voor een extra gezellige sfeer.

Routes

De kosten bedragen 25 euro per persoon, NTFU-leden betalen 22 euro. Dat is inclusief koffie of thee met wat lekkers, twee heerlijk koude biertjes of andere drankjes en een smakelijk gerecht van de barbecue. Heb je grote(re) dorst of meer honger? Je kunt bonnen voor consumpties of een extra gerecht van de barbecue kopen. De toertochten zijn niet uitgepijld. Enkele dagen voor het evenement ontvang je de route als GPX-bestand via de mail. De e-bike tochten over 35 en 50 kilometer ontvang je bij de start ook op papier.

Om zeker te zijn van een plek aan tafel bij de Bike-Beer-Bbq kun je voorinschrijven. Inschrijving gaat via de website van de NTFU.