Beavertown brouwt bier in stadion Tottenham Hotspur

30 april 2019
Tottenham Hotspur - Ajax. De halve finale van de Champions League wordt vanavond gespeeld. Dat zal je vast niet zijn ontgaan. Het is ook geen nieuws dat deze wedstrijd wordt gespeeld in het gloednieuwe stadion van The Spurs. Maar wist je dat dit stadion een eigen bierbrouwerij heeft, die het stadion voorziet van craft bier. De naam van deze brouwerij: Beavertown.

Beavertown zal menigeen niet onbekend in de oren klinken. Het is de brouwerij van Logan Plant, zoon van Robert Plant, zanger van Led Zeppelin. In 2011 begon Logan met het brouwen van bier en dat werd een aaneenschakeling van successen. Beavertown groeit ontzettend hard. Die groei werd mede mogelijk gemaakt door Heineken, dat in 2018 een minderheidsaandeel nam in Beavertown. Het geld dat Heineken betaalde werd geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling, onder andere dus in een brouwerij in het nieuwe stadion.

Miljoen pints

In de zuid-oost hoek van het gloednieuwe voetbalstadion wordt sinds een aantal weken bier gebrouwen. Aangrenzend is een taproom, waar de bieren geschonken worden. Eind maart leidde Logan Plant de grote baas van Tottenham Hotspur - Daniel Levy - rond. De brouwerij is een moderne microbrouwerij, die per jaar meer dan een miljoen pints produceert voor bezoekers in het stadion.

Beaverworld

Apetrots zijn ze bij Beavertown op de samenwerking met The Spurs en de mircobrouwerij en taproom. Maar er zit bij Beavertown nog zoveel meer in het vat. Iets noordelijker wordt gebouwd aan een nieuwe brouwerij - Beaverworld - die een capaciteit krijgt van ruim 450.000 hectoliter. Die brouwerij wordt voorzien van state-of-the-art apparatuur. Zo wordt onder meer een bliklijn ingericht die 30.000 blikjes per uur afvult. Het is de bedoeling dat de eerste bieren in april 2020 de nieuwe brouwerij verlaten.

Pils in plastic bekers

Met een brouwerij in het voetbalstadion en Beaverworld - de grote nieuwe brouwerij een paar kilometer noordelijker in Londen - heeft Beavertown mogelijkheden voor meer projecten. Logan Plant noemt onder andere barrel aging en wilde gisten. Dankzij Beavertown zijn de voetbalfans in Londen voortaan niet uitsluitend overgeleverd aan pils in plastic bekers. Op het nieuwe White Heart Lane valt veel te genieten. Vanavond toch hopelijk vooral voor de fans van Ajax.