Launchparty Beergeeks bier Body & Soul bij Rock City Beers

8 februari 2019
De opwinding onder de bierliefhebbers is groot. Morgen - zaterdag 9 februari - is de launchparty van het bier Body & Soul. Iedereen is van harte uitgenodigd de lancering van dit bier mee te maken bij Rock City Beers in Amersfoort. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee, want het doel van deze middag is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland.

Eerder al schreven we uitgebreid over de achtergronden van dit bijzondere project. Het startte in de Facebookgroep Beergeeks en heeft inmiddels de hele Nederlandse bierwereld 'besmet'. Morgen is de grote dag. Dan wordt het bier officieel gelanceerd. Vanaf dat moment zou ook de verkoop in de winkels starten, maar op veel plekken is het bier inmiddels al uitverkocht. Maar bij de slijterijen van Mitra en MultiBier kun je het altijd nog even proberen natuurlijk.

Heb je het interview met Ferry Wijnhoven over Body & Soul nog niet gelezen? Kijk dan even hier.

Flesjes Leffe

Body & Soul is een Imperial Stout van 10% met een reeks aan bijzondere ingrediënten. Er is onder meer tien kilogram chocolade gebruikt, koffie en vanille. Onder toeziend oog van de bijna 60 samenwerkende brouwers werden er ook twee echt bijzondere ingrediënten toegevoegd. Kees Bubberman van Brouwerij Kees! voegde groene appels toe in de ketel. Omdat de Beergeeks een naam hoog te houden hebben als het gaat om 'rellen' en zich afzetten tegen de grote brouwers werd de inhoud van drie flesjes Leffe aan het bier toegevoegd. De vermelding van deze ingrediënten op het etiket zorgde voor nogal wat hilariteit onder de geeks.

Programma zaterdag

Iedereen kan zaterdag 9 februari aanwezig zijn bij de launchparty bij Rock City Beers in Amersfoort. Vanaf Amersfoort CS rijdt er een pendelbus naar de brouwerij. Rock City is geopend van 12.00 uur. Het programma begint om 13.00 uur. Om 14.15 uur wordt er een speech gehouden en om 14.30 uur begint de veiling. Tegen de klok van 15.45 krijgt de Stichting ALS een hele dikke cheque overhandigd. Elk uur loopt het bedrag verder op. De grens van 20 mille is inmiddels ruim gepasseerd. Er kan daarna nog lang worden genoten van de speciale bieren, die beschikbaar zijn gesteld door de bijna 60 deelnemende brouwers.

Dit project heeft veel los gemaakt en in beweging gezet. Er werd ook al openlijk gespeculeerd op het begin van misschien wel een jaarlijkse traditie.

Draag jij dit initiatief een warm hart toe? Laat je hart en je portemonnee spreken en maak een bijdrage over via deze actiepagina van Beergeeks.