Do en Tessel schrijven boek

6 mei 2020

Apetrots zijn de zussen Do en Tessel de Heij op hun boek Gebrouwen door Vrouwen dat donderdag 7 mei verkrijgbaar is. Vijf jaar geleden begonnen zij aan een bieravontuur dat nog lang niet is afgelopen. 

Je urenlang je door slaapverwekkende managementboeken heen worstelen, is niet nodig om een succesvolle onderneming neer te zetten. Je hoeft het ondernemerschap ook niet per se met de paplepel ingegoten te hebben gekregen. Do en Tessel van Gebrouwen voor Vrouwen zijn daar het levende bewijs van. De vrolijke dertigers vallen behoorlijk op in het bierland door hun eigenwijze manier en plezier in het brouwen van onder meer Tricky Tripel, Gember Goud, Gin Weizen en Bloesem Blond.

Spannend

Het zussensuccesverhaal begint vijf jaar geleden als ze besluiten van hun hobby een bedrijf te maken. De vaste baan wordt opgezegd, van collega’s wordt afscheid genomen en springen met veel zin maar ook een beetje met samengeknepen billen in het diepe. Behoorlijk spannend inderdaad. 

Op de tap

Maar het bier dat Do hobbymatig in haar Amsterdamse keuken brouwde, sloeg aan bij haar vrienden. En als een kroegbaas uit de buurt er een slok van neemt en zo enthousiast wordt dat hij het bier op zijn tap wil hebben, weten de dames dat ze op de juiste weg zijn. Vijf jaar later worden de bieren van Do en Tessel in honderden kroegen geschonken en is hun bierbrouwsel verkrijgbaar in vele supermarkten.  

Avontuur

Alles leerden ze gaandeweg het brouwen. Ze maakten fouten, gingen onderuit maar belangrijker: stonden weer op. Hun duizelingwekkende avontuur hebben ze beschreven in het boek ‘Gebrouwen door Vrouwen: van brouwhobby tot succesvol biermerk’. Hun successen worden er net zo breed in uitgemeten als hun fouten. Het plezier dat ze in hun werk hebben, spat van de pagina’s. 

Bar

En dat ze dat ondernemen nog helemaal niet zo slecht doen, blijkt wel uit het feit dat ze ook vorig jaar maart de Gebrouwen door Vrouwen BAR! hebben geopend in Amsterdam, waar je kunt genieten van een goed glas bier met bijpassende hapjes.