6,3

Grisette Fruits des Bois

Brouwerij St. Feuillien (20)

Grisette Fruits des Bois is een Fruitbier met een duidelijke paars kleur en een roze schuimkraag. Fruitige aroma’s. Blauwe bessen, frambozen. Nasmaak is zoet. Koud drinken.

Details

Bierstijl
Alcohol
3.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
4 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, Bij het eten

Mijn bieren

6,3

Het oordeel van de Bierista's

Grisette Fruits des Bois is beoordeeld met een gemiddelde van 6,3 door onze Bierista's

5,8

Smaak

6,9

Zicht

6,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,3

"Lekker fruitig en licht, prima voor de afwisseling of bij een heel specifiek gerecht maar niet een biertje dat ik erbij pak als ik lekker bier ga drinken. Wel heel mooie kleur!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,9 Zicht Fijn schuim dat niet lang blijft staan, mooie donkerroze kleur die al een belangrijke hint geeft wat je gaat ruiken en proeven!

6,4 Neus Kersen, doet me denken aan kauwgomballen! Ander rood fruit of bosvruchten zoals framboos, rode bes of braam herken ik er niet zo in. De geur is - wellicht vanwege de lage temperatuur waarop je dit bier moet drinken - niet heel overweldigend, je moet goed je best doen om de geur op te snuiven.

5,8 Smaak De smaak en het mondgevoel blijven wat achter bij zicht en neus, ik krijg een zacht en zoet mondgevoel met heel weinig koolzuur en ook niet zo gek veel body, ietwat waterig. Dit bier heeft dus geen 'bite' en daar hoe ik niet zo van. Wat proef ik? Een mix tussen framboos en kers, het heeft een heel licht zuurtje waardoor m'n mond in de afdronk een beetje samentrekt.

Spijssuggestie Ik zou dit misschien wel bij een dessert serveren dat romige zuivel als basis heeft - bijvoorbeeld een hangop of kwarktaart.

Meer over bier || Wat betekent hergisting op fles?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, bieren met hergisting op fles. Misschien weet je ook dat je dit soort bieren op een bijzondere manier kunt inschenken om zo het bier echt anders te beleven.

Verder lezen

Geen Brand Pilsener meer in ketels Wijlre

De Brand Brouwerij in Wijlre verliest de productie van pils, maar daar staan wel investeringen in speciaalbier tegenover.

Verder lezen

Kloosterbrouwerij Nieuw Sion in herfsteditie Bier! magazine

De herfsteditie van Bier! Magazine is uit. In dit nummer onder meer aandacht voor de kloosterbrouwerij Sion.

Verder lezen

Brouwersnös doet 't met Einbeck

Brouwersnös heeft een collab gebrouwen met Einbeck. De liefdesbaby van deze twee brouwerijen is niet zo maar een bier een geworden.

Verder lezen