5,7

8 Wired Opium Cake

8 Wired (1)

8 Wired Opium Cake is een Imperial Milk Stout gebrouwen met Poppyseeds, lactose, sinaasappelen, vanille en rozijnen. Een collab van 8 Wired (Nieuw Zeeland) en Pinta Browar (Polen).

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

5,7

Het oordeel van de Bierista's

8 Wired Opium Cake is beoordeeld met een gemiddelde van 5,7 door onze Bierista's

5,7

Smaak

5,7

Zicht

5,6

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,7

"De naam Opium Cake voor deze Imperial Stout zegt direct iets over de inhoud. De gebruikte Poppyseeds (maanzaad) zijn namelijk oliezaden van de papaverplant gebruikt voor opium productie. Maar maanzaad (smaak is nootachtig - hier overigens niet direct terug te proeven) is relatief onschuldig in deze. De productie van opium gaat anders en wel via sap van de plant. Plantgedeelte voor maanzaad zit vrijwel geen opium in. Dus afreizen naar naar een opiumkit is niet direct noodzakelijk om dit bier te kunnen plaatsen. Het is hooguit licht verdovend door het alcohol percentage van 11 %. Echter, ondanks vermelding van de aanwezigheid van vele ingrediënten op het etiket gebrek aan complexiteit in dit bier."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,7 Zicht Zwart, ondoorzichtig en vol koolzuur. Ruim licht bruin en wat grof schuim, dat geleidelijk weg bruist.

5,6 Neus Vrij vaag in de neus, idee van donker mout, fruit en gedroogd rozijntjes.

5,7 Smaak Ronde fruitige (sinaasappel), vanille en rozijntjes smaak met wat bitterheid. Tegelijk ook iets muffig. Niet direct een hoogvlieger. Duidelijke mokka inbreng ontbreekt sowieso evenals merkbaar die van melksuiker.

Spijssuggestie Maanzaad: in Oost Europa en Amerika vaak gebruikt in gebak (cake).

Bird Brewery is Albatrots

Bird Brewery lanceert een bijzondere Jeneverbes Saison. Het bier is gebrouwen voor Werelddag van de Bossen op zondag 21 maart.

Verder lezen

Genieten van een lekker trio

Elke weer maakt de redactie van Bierista een selectie van drie bieren, die hoog worden gewaardeerd door de gediplomeerde Bierista's.

Verder lezen

Groninger Bierdiner bij jou thuis

Corona gooit roet in het eten van het Bierdiner Groningen. Gelukkig heeft de organisatie een creatieve oplossing gevonden!

Verder lezen

Nieuw: Grolsch Speedcourse

Grolsch is Brouwerij van de Maand bij Bierista. De eerste 100 mensen die de Grolsch Speedcourse voltooien krijgen een fraai boekje.

Verder lezen