8 Wired (1)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"De naam Opium Cake voor deze Imperial Stout zegt direct iets over de inhoud. De gebruikte Poppyseeds (maanzaad) zijn namelijk oliezaden van de papaverplant gebruikt voor opium productie. Maar maanzaad (smaak is nootachtig - hier overigens niet direct terug te proeven) is relatief onschuldig in deze. De productie van opium gaat anders en wel via sap van de plant. Plantgedeelte voor maanzaad zit vrijwel geen opium in. Dus afreizen naar naar een opiumkit is niet direct noodzakelijk om dit bier te kunnen plaatsen. Het is hooguit licht verdovend door het alcohol percentage van 11 %. Echter, ondanks vermelding van de aanwezigheid van vele ingrediënten op het etiket gebrek aan complexiteit in dit bier."
Ton van der Koppel