8,7

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau

Stadsbrouwerij Eindhoven (76)

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau is een Barrel Aged Tripel. Armagnac is de oudste geest van Frankrijk en de vaten zijn afkomstig van Maison Janneau, een van de belangrijkste producenten die de productie volledig distilleert, rijpt en bottelt in de regio van herkomst.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,7

Het oordeel van de Bierista's

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau is beoordeeld met een gemiddelde van 8,7 door onze Bierista's

8,8

Smaak

8,7

Zicht

8,7

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,7

"Ondanks de "slechts" 8 % alcohol verwarmend bier voor ook de kille lente- of zomer avonden met bijvoorbeeld blokjes belegen of oude kaas en/of gewoon een stengel bleekselderij (bij de vuurkorf buiten). Op basis van de Tripel van Stadsbrouwerij Eindhoven (thans 100 Watt Brewery). Kan lang - nog zo'n 10 jaar - bewaard worden. De geproefde in ieder geval tot 03-2030. Wie weet wat dan? Eigenzinnig in de wereld van vatrijping."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,7 Zicht Diep oranjerood, troebel en rijk aan koolzuur. Ruim tikje gebroken wit en medium naar grof schuim, dat redelijk stabiel te werk gaat.

8,7 Neus Rustige geur met klein beetje van vatrijping, ietsje van armagnac in de lucht en idee van wat hout.

8,8 Smaak Tijdens de eerste slok klein beetje met zoetige indruk en minimale scherpte van armagnac. Wat zachte fruit tonen van onder meer abrikoos, perzik en wat rozijntjes. Het resultaat is een enigszins indringende smaak confrontatie, die een eigen weg inslaat en intrigerend is om te volgen. Wel snel aan de droge kant, die uiteindelijk voor de afdronk het meest bepalend is.

Spijssuggestie Producten met (ongebrande) noten zoals koek, cake of taart. Maar ook olijfolierijke pasta met bijvoorbeeld stukjes walnoot, amandelschaafsel enzo met geraspte soorten (Italiaanse) kaas erover.

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen

Op proefreis langs Duitsland, Denemarken en Estland

Wellicht ben je deze zomer al lekker weggeweest, of misschien ga je nog. Heerlijk. Of je nu van zon, zee en strand houdt of van een actievere vakantie: het proeven van een aantal lokale bieren hoort daar - wat ons betreft - zeker bij. Zo'n reis kun je in december ook maken, maar dan vanaf de bank thuis. 

Verder lezen

Duvel presenteert Designer Glas 2025

Wat hebben Piet Parra, Morrison Schiffmacher, Iwan Smit, Franky Sticks en Hedof gemeen? Het zijn allemaal iconische creatieven die in het verleden het Duvel Designer Glas hebben mogen ontwerpen. Een prachtig rijtje waar de Brabantse Loes van Delft zich onlangs aan toe heeft mogen voegen.

Verder lezen