8,7

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau

Stadsbrouwerij Eindhoven (76)

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau is een Barrel Aged Tripel. Armagnac is de oudste geest van Frankrijk en de vaten zijn afkomstig van Maison Janneau, een van de belangrijkste producenten die de productie volledig distilleert, rijpt en bottelt in de regio van herkomst.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,7

Het oordeel van de Bierista's

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau is beoordeeld met een gemiddelde van 8,7 door onze Bierista's

8,8

Smaak

8,7

Zicht

8,7

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,7

"Ondanks de "slechts" 8 % alcohol verwarmend bier voor ook de kille lente- of zomer avonden met bijvoorbeeld blokjes belegen of oude kaas en/of gewoon een stengel bleekselderij (bij de vuurkorf buiten). Op basis van de Tripel van Stadsbrouwerij Eindhoven (thans 100 Watt Brewery). Kan lang - nog zo'n 10 jaar - bewaard worden. De geproefde in ieder geval tot 03-2030. Wie weet wat dan? Eigenzinnig in de wereld van vatrijping."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,7 Zicht Diep oranjerood, troebel en rijk aan koolzuur. Ruim tikje gebroken wit en medium naar grof schuim, dat redelijk stabiel te werk gaat.

8,7 Neus Rustige geur met klein beetje van vatrijping, ietsje van armagnac in de lucht en idee van wat hout.

8,8 Smaak Tijdens de eerste slok klein beetje met zoetige indruk en minimale scherpte van armagnac. Wat zachte fruit tonen van onder meer abrikoos, perzik en wat rozijntjes. Het resultaat is een enigszins indringende smaak confrontatie, die een eigen weg inslaat en intrigerend is om te volgen. Wel snel aan de droge kant, die uiteindelijk voor de afdronk het meest bepalend is.

Spijssuggestie Producten met (ongebrande) noten zoals koek, cake of taart. Maar ook olijfolierijke pasta met bijvoorbeeld stukjes walnoot, amandelschaafsel enzo met geraspte soorten (Italiaanse) kaas erover.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen