8,7

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau

Stadsbrouwerij Eindhoven (76)

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau is een Barrel Aged Tripel. Armagnac is de oudste geest van Frankrijk en de vaten zijn afkomstig van Maison Janneau, een van de belangrijkste producenten die de productie volledig distilleert, rijpt en bottelt in de regio van herkomst.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,7

Het oordeel van de Bierista's

75 Watt Barrel Aged Armagnac Janeau is beoordeeld met een gemiddelde van 8,7 door onze Bierista's

8,8

Smaak

8,7

Zicht

8,7

Neus

Aroma
Zoet
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,7

"Ondanks de "slechts" 8 % alcohol verwarmend bier voor ook de kille lente- of zomer avonden met bijvoorbeeld blokjes belegen of oude kaas en/of gewoon een stengel bleekselderij (bij de vuurkorf buiten). Op basis van de Tripel van Stadsbrouwerij Eindhoven (thans 100 Watt Brewery). Kan lang - nog zo'n 10 jaar - bewaard worden. De geproefde in ieder geval tot 03-2030. Wie weet wat dan? Eigenzinnig in de wereld van vatrijping."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,7 Zicht Diep oranjerood, troebel en rijk aan koolzuur. Ruim tikje gebroken wit en medium naar grof schuim, dat redelijk stabiel te werk gaat.

8,7 Neus Rustige geur met klein beetje van vatrijping, ietsje van armagnac in de lucht en idee van wat hout.

8,8 Smaak Tijdens de eerste slok klein beetje met zoetige indruk en minimale scherpte van armagnac. Wat zachte fruit tonen van onder meer abrikoos, perzik en wat rozijntjes. Het resultaat is een enigszins indringende smaak confrontatie, die een eigen weg inslaat en intrigerend is om te volgen. Wel snel aan de droge kant, die uiteindelijk voor de afdronk het meest bepalend is.

Spijssuggestie Producten met (ongebrande) noten zoals koek, cake of taart. Maar ook olijfolierijke pasta met bijvoorbeeld stukjes walnoot, amandelschaafsel enzo met geraspte soorten (Italiaanse) kaas erover.

Het favoriete bier van Sinterklaas

In de schappen van de supermarkt ben je ze vast alweer tegengekomen: pepernoten. Soms vragen we ons weleens af of er überhaupt een periode is dat ze er niet meer liggen, maar dat terzijde. Wat je vanaf nu ook in de schappen van o.a. Albert Heijn, Spar en Jumbo kunt terugvinden is...

Verder lezen

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen