7,6

3 Monts Bière de Flandre

Brasserie 3 Monts (2)

Een prachtige terugkeer naar de natuur, met zijn smaak van weleer. Dit is een bier dat werd getapt uit de houten metalen omcirkelde vaten om zoveel mogelijk kroesen in onze Vlaamse bars te vullen! De bitterheid komt van onze hopvelden verspreid over de regio. Gebrouwen met infusies, is het een ouderwets rijzend bier gemaakt met sterke en stevige Vlaamse hop. Gefermenteerd met topgisten en geklemd met gebonderiseerde vaten, zoals de vatbrouwers van weleer het deden.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.5%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

3 Monts Bière de Flandre is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,0

Smaak

8,5

Zicht

7,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,6

"Een bier uit het Franse Vlaanderen en dus niet uit België. Mooi streekproduct dat er fantastisch uitziet en de 'terroir' naar voren laat komen"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Helder geelkleurig bier met een stevige witte schuimkraag van fijne structuur.

7,5 Neus De geur is fruitig maar heeft door de gist ook wat aards en hooiigs.

7,0 Smaak De smaak blijft een beetje achter op de geur. Vrij vlak. Neigt meer naar het grassige dan het fruit. Wat veel koolzuur.

Spijssuggestie toastje met roombrie

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen