Rondleiding Grolsch brouwerij

30 maart 2018

Alsof een bezoek aan de Grolsch brouwerij in Enschede op zichzelf al niet leuk genoeg is.. Als Bierista word je door Meesterbrouwer Marc Janssen himself meegenomen door zijn dagelijkse habitat en proef je een aantal smakelijke Grolsch bieren uit de eigen Proefbrouwerij!

Bierbrouwerij Grolsch vindt haar oorsprong in 1615 in het Achterhoekse stadje Groenlo. Daar brouwde Willem Neerfeldt voor het eerst Grolsch bier. In 1895 werd de brouwerij gekocht door Theo de Groen. Hij introduceerde de wereldberoemde beugelfles. De familie De Groen stond generaties aan het roer van de brouwerij. Tot 2004 brouwde Grolsch bier in Enschede en in Groenlo. In dat jaar werden beide vestigingen opgeheven en werd er een nieuwe brouwerij geopend. 

Door alle overname-perikelen van de afgelopen jaren raakte Grolsch achterop. Maar 2017 werd het jaar van de ommekeer. In het voorjaar presenteerde Grolsch een nieuw bier: de Weizen IPA. Dat bier was een succes vanaf de start. In het najaar bracht de brouwerij - onder de naam Grolsch Proeverij - een serie van vier nieuwe bieren uit: Grolsch Tripel, Grolsch Saison, Grolsch Session IPA en de Grolsch Tripel Vatgerijpt. En het houdt maar niet op! Reden te meer om eens een bezoek aan de brouwerij in Enschede te brengen.

Meld je aan voor de rondleiding met proeverij door een mailtje te sturen naar info@bierista.nl!