Brouwerij Nederlands Openluchtmuseum

29 maart 2018

Als Bierista kun je je aanmelden voor diverse bijzondere rondleidingen, workshops en proeverijen. De rondleiding met bierproeverij in brouwerij de Roskam is daar één van. Brouwerij de Roskam is namelijk gevestigd in het Nederlands Openluchtmuseum. Je hebt hier in de opleiding al meer over kunnen lezen in het Hopspots overzicht.

Brouwer Sophia Franx stelt de deuren van de bierbrouwerij met alle plezier open voor Bierista's en verwelkomt je dan ook graag voor een (gratis) rondleiding door de brouwerij en een proeverij in het eigen proeflokaal. Een uur lang word je meegenomen door deze bijzondere plek en haar biergeschiedenis. Zoals gezegd sluit je af met een bierproeverij.

Sinds de jaren 50 staat Brouwerij de Roskam in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Daar wordt nu ruim 10 jaar ook weer echt bier gebrouwen. Omdat de geschiedenis van brouwerij De Roskam representatief is voor de ontwikkeling van brouwerijen in Brabant en Limburg heeft het Openluchtmuseum het gebouw en de bierketel destijds gekocht. Het gebouw werd in 1940 steen voor steen afgebroken en weer opgebouwd op het terrein in Arnhem. De perfecte plek om als Bierista het ouderwetse gevoel van bierbrouwen te ontdekken. Daarom hebben wij een toffe actie voor je!


Aanmelden

Er staan rondleidingen met een bierproeverij gepland op de volgende data:

Juni 2018

  • Vrijdag 1 juni aanvang 15:00u
  • Vrijdag 29 juni aanvang 16:00u

Meld je aan via info@bierista.nl. Geef aan welke datum voor jouw voorkeur heeft. De rondleidingen gaan door bij minimaal 15 aanmeldingen en de groep bestaat uit maximaal 20 personen.

Kom je met de auto, dan kun je op het terrein bij de brouwerij parkeren voor pakweg €1.

Locatie:

Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

LET OP: Deze aanbieding is alleen geldig voor gediplomeerde Bierista's. Zorg dus dat je voor die tijd de opleiding afgerond hebt.