Bierista in 1 dag

Bierista heeft wat nieuws. Op veler verzoek hebben we nu onze online bieropleiding gecombineerd met een training op locatie. Onder leiding van Bierista Maarten, meester in bier krijg je alles tot in detail uitgelegd en leer je proeven als een pro. Zo haal je in één dag je Bierista Bierdiploma.

De cursus Bierista-in-1-dag kan in overleg op verschillende locaties gegeven worden. Van 10.00 tot 17.00 uur krijg je een afwisselend progamma voorgeschoteld. Je leert alles over bier; van ingrediënten tot verschillende bierstijlen en van bier & spijs-combinaties tot de geschiedenis en het brouwproces. Tussen de middag kijg je een lunch en gedurende de dag worden er tal van verschillende bieren geproefd en beschreven. Natuurlijk heb je ook 90 dagen toegang tot de online lesstof van de Bierista Bieropleiding en doe je online examen. Ben je geslaagd dan krijg je dat felbegeerde Bierista Bierdiploma toegestuurd.

Voor wie?

Voor wie is de cursus Bierista-in-1-dag bedoeld? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: voor iedereen die van bier houdt. Het maakt niet uit of je gewoon een bierliefhebber bent of dat je werkzaam bent in de horeca of retail. Vriendengroepen, voetbalelftallen, families alles mag en kan. Met deze cursus doe je heel veel praktische bierkennis op, die je kunt delen met familie, vrienden of met je gasten en klanten. Bier drinken met een Bierista Bierdiploma is zo veel leuker!

Locatie en kosten

Bierista-in-1-dag wordt gegeven op verschillende locaties. De cursus wordt gegeven door Bierista Maarten Tegenbosch, meester in bier. Maarten is al zo'n 30 jaar werkzaam in de bierbusiness en weet alles - nou ja, bijna alles - over bier. Hij vertelt op boeiende wijze over zijn grote passie en hij laat je van alles proeven. De kosten bedragen € 195,- inclusief BTW, lunch, online toegang tot de Bierista Bieropleiding en het examen. 

Tijdens het programma doorloop je verschillende onderwerpen over bier. Je leert o.a. expert-reviews schrijven met het Bierista proefformulier. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Alles over de ingrediënten
  2. Het brouwproces
  3. Bier proeven
  4. De geschiedenis van bier
  5. Bierstijlen en smaakcategorieën
  6. Klassieke bieren en brouwerijen
  7. Bier & food combineren
  8. Serveren en bewaren
  9. Regelgeving en gezondheid
  10. Biercultuur 
  11. Bierlanden
  12. Feiten, fabels en fictie