7,0

Omnipollo Bianca Double Peanut Butter Jelly Lassi Gose

Omnipollo (27)

Omnipollo Bianca Double Peanut Butter Jelly Lassi Gose is een Gose. Het bier is gebrouwen met steenzout, lactose, pindakaas, aardbeien- en frambozenjam.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,0

Het oordeel van de Bierista's

Omnipollo Bianca Double Peanut Butter Jelly Lassi Gose is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

7,1

Smaak

7,0

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,0

"Als je zurig bier wilt proberen kun je hier terecht zonder dat je gelijk om zeep wordt geholpen door hoog zurige samentrekkingen, die de mond strak zetten, waardoor je zeer voorzichtig en voortvarend te werk moet gaan wil je het overleven. Maar waar blijft de op het blik beloofde pindakaas? Een tikkeltje zout als in een Gose is wel terug te vinden en de Lassi, een Indiaas/Pakistaanse yoghurt drank, valt ook nog wel te bespeuren. Maar pindakaas? Overigens niet om nou heel veel van te drinken achter elkaar."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Donker en zwart waar ook rood in zit, ondoorzichtig en met koolzuur. Dik, roze en fijn schuim, dat heel zachtjes knispert, om langzaam te vertrekken.

6,8 Neus Geur van fruitige zuurtjes (snoepgoed). Frambozen/bessen indruk. Nog geen impressie van pinda's of pindakaas. Beetje lomp in de neus tijdens het ruiken.

7,1 Smaak Aparte fruitige (weer voornamelijk frambozen/bessen, wat zoet maar ook zuur geeft en wederom associaties met snoepjes) smaak. Geen koppeling met pindakaas (als pinda's er al zijn zijn ze ondergewalst). Toch is alles bij elkaar nog best verrassend om uit te proberen.

Spijssuggestie Bij vruchten gebeurens als zoet/zuur fruitige taarten en desserts. Maar ook met groente als rabarber bijvoorbeeld.

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen