Bierhistorie Delft (6)
De tiende editie van de Dutch Beer Challenge staat op de planning en belooft een waar spektakel te worden.
Verder lezenBitterheid is een belangrijke smaakcomponent in bier. Wist je dat de bitterheid objectief te meten is? De waarde wordt uitgedrukt in IBU's.
Verder lezenZet je schrap voor de nieuwste aanwinst van Gulpener: Blond Vlierbloesem, rechtstreeks uit het hart van Limburg.
Verder lezenOp 17 maart is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland die ook in Nederland steeds meer omarmd wordt.
Verder lezen
"Blond bier op basis van een recept uit 1300, met een speciaal kruidenmengsel, zoals dat in de middeleeuwen werd gebruikt om bier op smaak te brengen en voor de houdbaarheid. Proef de Middeleeuwen zeggen ze zelf bij Bierhistorie Delft. Hoewel de samenstelling historisch niet algeheel duidelijk (soms wisselend) lijkt vind je in de mogelijke basis: gagel, moerasrozemarijn en laurierbesjes."
Ton van der Koppel
19.960