Bierhistorie Delft (6)
Wellicht ben je deze zomer al lekker weggeweest, of misschien ga je nog. Heerlijk. Of je nu van zon, zee en strand houdt of van een actievere vakantie: het proeven van een aantal lokale bieren hoort daar - wat ons betreft - zeker bij. Zo'n reis kun je in december ook maken, maar dan vanaf de bank thuis.
Verder lezenWat hebben Piet Parra, Morrison Schiffmacher, Iwan Smit, Franky Sticks en Hedof gemeen? Het zijn allemaal iconische creatieven die in het verleden het Duvel Designer Glas hebben mogen ontwerpen. Een prachtig rijtje waar de Brabantse Loes van Delft zich onlangs aan toe heeft mogen voegen.
Verder lezenGlitterbier met hibiscus en rozenwater? Ontdek Zatisfyer, het sprankelende bier voor iedereen!
Verder lezenHet is één van de meest geliefde buurtcafés van Utrecht: Café Lombok. Een café dat vernieuwt gaat worden per oktober, want de eveneens Utrechtse brouwer VandeStreek neemt het over.
Verder lezen
"Blond bier op basis van een recept uit 1300, met een speciaal kruidenmengsel, zoals dat in de middeleeuwen werd gebruikt om bier op smaak te brengen en voor de houdbaarheid. Proef de Middeleeuwen zeggen ze zelf bij Bierhistorie Delft. Hoewel de samenstelling historisch niet algeheel duidelijk (soms wisselend) lijkt vind je in de mogelijke basis: gagel, moerasrozemarijn en laurierbesjes."
Ton van der Koppel