Cromarty Brewing Co. (3)
Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezenRock City Brewing viert haar 7e jubileum met Rock City & Friends op 14 en 15 november in Amersfoort. Voor deze editie nodigt de brouwerij internationale brouwerijen uit onder meer de Verenigde Staten en Brazilië uit en staat er een breed programma op de planning, waarbij uiteraard aan de inwendige mens gedacht wordt.
Verder lezenDe Brewpub van Rabauw op het Eindhovense Strijp-S vormt donderdag 13 november vanaf 20:00 uur het toneel voor een Engelstalige Beer Tasting. Het betreft een samenwerking tussen de gastheren en -dames van Rabauw en Hellobier.nl: Rabauw & Friends.
Verder lezen
"Bourbon Barrel Aged And Muscovado Sugar, dat laatste nog echt goede/gezonde suiker van de kleine leverancier. Gave rijping in voormalige bourbon whiskey vaten voor deze Imperial Brown. Echte (vrijwel) ongeraffineerde bruine rietsuiker (Muscovado) is te proeven in dit bier in het onderdeel zoet. Rijk aan smaak variaties die prima complementeren tot een aardig hoogdravend geheel overgoten met bourbon whiskey invloeden. De brouwerij heeft zijn/haar best gedaan om voor de achtste verjaardag in 2019 goed voor de dag te komen. Kan zeker nog wel een tijd(je) rijping in fles ondergaan, mits goed opgeslagen. Overigens is het nu al een volwaardig bier en straks mogelijk nog rijker. Zo verleng je je verjaardag. Een punt van aandacht voor brouwers: de heden ten dage bij een aantal (betere) bieren in zwang geraakte kunststof sealing over meestal de kroonkurk leidt regelmatig (door uitdroging ook) tot haast onoverkomelijk gepruts (met het nodige gereedschap erbij) voordat de fles geopend kan worden inclusief de bijbehorende (plakkende) troep. Beter niet meer doen."
Ton van der Koppel