Cromarty Brewing Co. (3)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Bourbon Barrel Aged And Muscovado Sugar, dat laatste nog echt goede/gezonde suiker van de kleine leverancier. Gave rijping in voormalige bourbon whiskey vaten voor deze Imperial Brown. Echte (vrijwel) ongeraffineerde bruine rietsuiker (Muscovado) is te proeven in dit bier in het onderdeel zoet. Rijk aan smaak variaties die prima complementeren tot een aardig hoogdravend geheel overgoten met bourbon whiskey invloeden. De brouwerij heeft zijn/haar best gedaan om voor de achtste verjaardag in 2019 goed voor de dag te komen. Kan zeker nog wel een tijd(je) rijping in fles ondergaan, mits goed opgeslagen. Overigens is het nu al een volwaardig bier en straks mogelijk nog rijker. Zo verleng je je verjaardag. Een punt van aandacht voor brouwers: de heden ten dage bij een aantal (betere) bieren in zwang geraakte kunststof sealing over meestal de kroonkurk leidt regelmatig (door uitdroging ook) tot haast onoverkomelijk gepruts (met het nodige gereedschap erbij) voordat de fles geopend kan worden inclusief de bijbehorende (plakkende) troep. Beter niet meer doen."
Ton van der Koppel