5,9

Code Oranje Strong Dark Ale Barrel Caroni Liverpool Rum.

d'Ooijevaer (9)

Botteldatum: 15-01-'19.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

5,9

Het oordeel van de Bierista's

Code Oranje Strong Dark Ale Barrel Caroni Liverpool Rum. is beoordeeld met een gemiddelde van 5,9 door onze Bierista's

5,9

Smaak

5,8

Zicht

5,8

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,9

"Geen uitgebreid vertoon. Alles wordt wat in- en stilletjes gehouden. Beetje zinloze weg om te gaan en daarmee beetje flauw en zinloos lijkend in zijn/haar bestaan. Zonder dit bier gaat het verder ook prima. Niet echt slecht, maar (te) weinig zeggend. Verwachtte je eigenlijk meer van. Mede gezien de heel oude rum vaten die door een koopman later (vol) zijn teruggevonden van een rum maker die al twintig jaar niet meer bestaat. en na leging bij d'Ooijevaer zijn beland. Kennelijk al wat uitgeleefd."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

5,8 Zicht Zwart (iets rode weerschijn), ondoorzichtig en vol koolzuur. Weinig, medium en beige schuim, dat snel terug trekt.

5,8 Neus Nauwelijks thuis te brengen geur, eigenlijk praktisch geen.

5,9 Smaak In smaak wat oppervlakkig. Licht mokka vertoon en met name koffie. Wat bitter en vermoeden van zoet. Ver weg nog een idee van iets (donker)rood fruitigs. Geen directe sporen van het rum vat waarin gerijpt is, op wat hout na. Bijna alsof het bier er niet in geweest is. In de afdronk mild, maar pietsie bitter.

Spijssuggestie Oude geitenkaas bijvoorbeeld als oppepper.

Aanpakken met KraftBier

KraftBier is een nieuwe campagne gestart onder de noemer ‘Aanpakken’. In deze campagne staat de India Pale Lager, Blotskòps, centraal.

Verder lezen

Rotterdam brouwt 010 All Star bier

Na de succesvolle samenwerking bij de eerste 010 Craftbox bundelen de vier toonaangevende Rotterdamse brouwerijen in 2021 opnieuw hun krachten.

Verder lezen

Nieuw - Maximus Monkey Python Brett Pale Ale

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert met Monkey Python Brett Pale Ale een nieuw bier in haar Circus Maximus-rariteitenkabinet.

Verder lezen

Warm aanbevolen door Bierista's

De gediplomeerde bierkenners uit de community van Bierista schrijven wekelijks talloze expert-reviews, die jou helpen de juiste keuze te maken.

Verder lezen