d'Ooijevaer (12)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Strong Dark Ale en Barrel Aged, maar toch niet helemaal wat je van een goede vatrijping verwacht. Het proces is nog niet voldragen. Rijping in houten vat is een kunst die je moet leren beheersen. Het geheel verweeft zich hier niet tot een totaal met een bevredigend gevoel. Nog langer op vat had waarschijnlijk ook meer hout gegeven, niet per se ten voordele. De botteldatum van dit bier is 27-10-'18."
Ton van der Koppel