Brouwerij Nijver
Bier brouwerij Nijver is opgericht in 2016 te Geldrop, naast Kaffee Peijnenburg en Hotel Nijver. Geldrops Blond, een tarwebier van 5% dat bedoeld is om er wat meer van te kunnen drinken. Laag in alcohol, vrij droog en gebaseerd op Kolschbier. Een Duits bier type dat van oorsprong uit de omgeving van Keulen komt. Donkerbruin Vermoeden. Het is een dubbel biertje van 7%. Er wordt gebruik gemaakt van hetzelfde type mout als bij het bier Rochefort. Als eerbetoon aan Carlo, helaas veel te vroeg overleden oud eigenaar Kaffe Peijnenburg en Hotel Nijver; Tripel Carlo. Carlo hield van de karakteristieke trippel smaak. Hij heeft dit bier mee gebrouwen, gebotteld, geproefd en goedgekeurd. In het bier zit echt kraanwater gewonnen uit de grote heide. Daarnaast is er Geldropse honing van imker Jan Scharroo in verwerkt. Een eerbetoon biertje smaakt met een andere gedachte. Proost!
Onze topbieren
Brouwen zoals honderd jaar geleden
De historie van de Maastrichtse brouwnijverheid is tot en met 10 juni te zien in de mouterij van de oude Brouwerij Bosch, die andere bekend brouwer.
Verder lezen