Wijncursus

Wijn is net als bier een fascinerende drank. Al duizenden jaren genieten miljoenen mensen van deze godendrank gemaakt van druiven. Je kunt natuurlijk achteloos de wijntjes wegtikken. Maar een beetje levensgenieter drinkt en geniet. Hoe fijn is het dat je net even iets meer weet over wijn, zodat je nog meer van een goed glas kunt genieten. Daarom lanceert Bierista binnenkort een wijncursus om jouw wijnkennis te verbreden.

Elke wijnmaker stopt al zijn liefde en passie in de fles, die bij jou op tafel staat. Spreek je de taal van wijn en de wijnmaker, dan geniet je nog meer. Je hoeft echt niet gelijk een wijnsommelier te worden om meer plezier te beleven.

Naast de Bierista Bieropleiding heeft Bierista nu samen met diverse wijnexperts en wijnsommeliers een wijncursus samengesteld. Deze e-learning biedt een brede basiskennis op wijngebied. Al die kennis wordt op een zeer toegankelijke en laagdrempelige gepresenteerd. Alle facetten van wijn worden belicht, denk bijvoorbeeld aan hoe wijn wordt gemaakt, bekende duivenrassen - zoals chardonnay, cabernet sauvignon en merlot - wijn-spijs en natuurlijk de belangrijkste wijngebieden van Loire en Bordeaux tot landen die worden gerekend tot de nieuwe wereld zoals Chili, Argentinië en Australie.

Binnenkort kun je de wijncursus volgen. Wil je op de hoogte blijven meld je dan aan voor de Bierista-nieuwsbrief.
   

Aanmelden