Welke Radlers zijn de lekkerste dorstlessers?

12 augustus 2020
Tropische temperaturen vragen om verfrissende dorstlessers. Radler is al jarenlang een populaire drank in de zomer. Half bier, half vruchtenlimonade. Soms met een paar procentjes alcohol en steeds vaker alcoholvrij. Het aanbod Radlers is overweldigend, maar welke Radlers vinden de gediplomeerde bierkenners van Bierista het lekkerst?

Het antwoord vind je in de Top 10 Radler. Heel populair is de Hertog Jan Bastaard Gember Citroen. Dit is een Radler waarvan ook de vruchtenlimonade gebrouwen is met biergist. Daardoor is deze Radler echt verfrissend en niet zo zoet. De gember zorgt voor wat extra pit, een spicy touch voor de liefhebbers. Opvallende verschijning in deze top 10 is Lindeboom Radler Kersen. Misschien toch ook wel niet zo opvallend, omdat bierliefhebbers mogelijk de link leggen naar een Kriek Lambiek.

Amstel Radler

In deze lijst vind je natuurlijk ook de usual suspects, zoals Amstel Radler, Bavaria Radler 0.0 Lemon en Grolsch Radler. Ook Duitsers weten hoe ze Radler moeten maken. Dat blijkt onder meer uit de notering van Krombacher Radler en Warsteiner Radler.

Opvallend

Radler vind je veel in Oostenrijk, Duitsland en in Nederland. In België zijn ze niet zo van deze mixdrank. Opvallend ook dat juist de grotere bierbrouwen zich wel wagen aan het maken van Radler. Craft bierbrouwers die een Radler op de markt brengen zijn er maar mondjesmaat. Een voorbeeld van een craft brouwer die veel succes heeft met zijn Radler is de Twentse Bierbrouwerij. In het proeflokaal in Hengelo is de Twents Radler op hete dagen een echte hardloper.

Expert-reviews

Echte hoge cijfers worden eigenlijk niet toegekend aan Radlers door Bierista's. De nummer 1 krijgt een 7. De nummer 10 krijgt een 6. Kijkend naar andere Top 10-lijsten zijn dit niet de hoogste gemiddeldes. Wil jij ook expert-reviews schijven. Vergroot dan je bierkennis en start nu met de Bierista Bieropleiding.