Week van het Nederlandse Bier, een genot voor de zintuigen

6 februari 2020

Noteer maar vast in je agenda: De Week van het Nederlandse Bier, van 14 tot en met 24 mei. Dit is de negende editie van een week die barst van de bieractiviteiten overal in Nederland.

De Week gaat van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van 14 tot en met 16 mei wordt de kerk omgetoverd tot walhalla voor bierdrinkers. Kaarten voor het Nederlands Bierproeffestival zijn vanaf donderdag 6 februari te koop.

Mega Collab

Branchevereniging Craft presenteert in de Week van het Nederlandse Bier het resultaat van de Mega Collab, waarbij steeds twee brouwerijen de handen ineen slaan om samen een  bier te brouwen. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen stellen deelnemende brouwerijen hun deuren open voor een kijkje achter de schermen.

Nederlands Bierproeffestival

Het Nederlands Bierproeffestival is uitgegroeid tot een begrip onder de bierliefhebbers. Drie dagen lang presenteren ruim veertig Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren. Bezoekers kunnen in gesprek met de brouwers over hun bieren en het brouwproces. Tijdens masterclasses wordt de ontdekkingsreis voortgezet en wordt de smaakcombinatie tussen bier en kaas, chocola, barbecue en vegetarische gerechten verkend. Deskundige bierkenners delen alle ins en outs van bier en de verschillende stijlen.

Kaarten

De kaartverkoop van het Nederlands Bierproeffestival gaat donderdag 6 februari van start met een Early Bird-actie van 2,50 euro korting per entreeticket. Deze actie loopt tot en met 20 februari en zolang de voorraad strekt. Naast het entreeticket is het vanaf 6 februari ook mogelijk om een ticket voor de masterclasses aan te schaffen. Meer informatie is hier te vinden.

Programma

  • 14 t/m 16 mei  - Nederlands Bierproeffestival in Den Haag
  • 14 mei - Officiële opening van de Week van het Nederlandse Bier
  • 14 mei - Bekendmaking Beste Bier van Nederland 2020
  • 20 mei - Craft Mega Collab
  • 14 t/m 24 mei - Nederlandse Brouwerijdagen
  • 14 t/m 24 mei - Brouwerijen, horecaondernemingen, slijterijen en andere organisaties door het hele land organiseren bieractiviteiten