Week van het Nederlandse Bier verplaatst naar oktober

20 maart 2020
De Week van het Nederlandse Bier is verplaatst van mei naar oktober. De nieuwe data van ' de Week' zijn nu van 1 tot en met 11 oktober.

In deze week in het najaar biedt de organisatie samen met haar partners een programma vol met biergerelateerde activiteiten aan. Doel is om het Nederlandse bier nog meer op de kaart te zetten. Dyann van Alderen, voorzitter van de Stichting van de Week van het Nederlandse Bier: “In deze bizarre en onzekere tijd hebben wij het besluit genomen om de Week van het Nederlandse Bier te verplaatsen naar de eerste week van oktober. Dit doen wij met veel pijn in ons hart, maar het bestuur is van mening dat de volksgezondheid nu prioriteit nummer één is. Ook voor horecaondernemers en bierbrouwers zijn dit zware tijden. We gaan er dan ook alles aan doen om de Week van het Nederlandse Bier in oktober groots te maken en daarmee deze hardwerkende ondernemers een hart onder de riem te steken.”

Nederlands Bierproeffestival

De Week van het Nederlandse Bier gaat traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Dit zou oorspronkelijk plaatsvinden van 14 t/m 16 mei, maar organisator Nederlandse Brouwers heeft laten weten dat dit evenement verplaatst wordt naar 1 tot en met 3 oktober 2020. Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers: “Het verzetten van het bierproeffestival komt niet helemaal meer als een verrassing. Toch blijft het een pijnlijk besluit. Het was en is onze intentie om samen met onze bierrelaties, horecaondernemers en consumenten van prachtige Nederlandse bieren te genieten. Dat gaan we ook zeker doen als deze moeilijke periode voorbij is. Ik hoop dat we begin oktober, als ook het bockbierseizoen start, een mooi glas (bock)bier kunnen drinken in de Grote Kerk in Den Haag”.

Bezoekers die al een kaartje hebben bemachtigd, worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Hun ticket voor deze editie van het Nederlands Bierproeffestival blijft geldig.

Stichting Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumentenvereniging PINT. Voor meer informatie kijk je op de website van de Week van het Nederlandse Bier.