Week van Nederlandse Bier gaat niet door

20 juni 2020

De knoop is na lang beraad doorgehakt: De Week van het Nederlandse Bier gaat dit jaar niet door. Evenals het Nederlands Bierproeffestival en de Nederlandse Brouwerijdagen schuift het evenement naar volgend jaar.

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen vindt de organisatie dat de plannen niet haalbaar zijn. Omdat er nog veel onduidelijkheid is over aan welke regels er moet worden voldaan, is het lastig voorbereidingen te treffen. De Week van het Nederlandse Bier zou dit jaar voor de negende keer plaatsvinden en is voorgaande edities van start gegaan met het Nederlandse Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. 

Voorbereidingen

Het bestuur besloot, noodgedwongen, in maart van dit jaar, het besluit over het festival en de andere activiteiten van de week van half mei tot begin oktober te verplaatsen. Maar ook dat blijkt niet haalbaar. De voorbereidingen die moeten worden getroffen voor de drie evenementen zijn groot, zegt Dyan van Alderen, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier.

Geen risico

"Nu het nog onduidelijk is in welke situatie wij in het najaar zullen bepalen en wat de regels voor evenementen en festival zullen zijn, hebben wij besloten het risico niet te nemen. Bovendien gaan ook ondernemers en brouwers door zware tijden; het zou ongepast zijn om een ​​oproep te doen tot het bedenken van bieractiviteiten. Liever kiezen we ervoor om positief uit te kijken naar 2021 en dan een prachtige Week neer te zetten,"aldus Van Alderen. 

Tickets

Bezoekers die al een kaartje voor het Nederlands Bierproeffestival hebben bemachtigd, worden persoonlijk via de mail op de hoogte gebracht. Hun ticket voor deze editie van het bierfestival blijft geldig. Meer informatie wordt ook gegeven op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.