Wat kost 'een biertje' op het Oktoberfest in München?

17 augustus 2019
Nog ruim een maand en dan barst het Oktoberfest in München weer in volle hevigheid los. Van zaterdag 21 september tot en met zondag 6 oktober wordt er veel, heel veel bier, gedronken op de Theresienwiese in de Beierse hoofdstad. Grote vraag is elk jaar: Wat kost een glas bier?

Over die prijs is elk jaar veel te doen. Iedereen snapt wel dat er geld verdiend moet worden, maar de gemiddelde Duitser krijgt jeuk en puistjes als hij teveel voor zijn glas bier moet betalen. De prijs is ten opzichte van vorig jaar ruim 3% gestegen. Het goedkoopste glas Festbier kost nu 10,80. Voor het duurste Festbier betaal je 11,80. Dat lijken forse prijzen voor een glaasje bier. Hou er wel rekening mee dat tijdens het Oktoberfest een glaasje bier een Mass is. Dat is een glas van een liter!

Gratis cursus

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfeest ter wereld. Er zijn ontzettend veel mooie verhalen en leuke feitjes te vertellen. Exclusief voor Bierista's is er binnenkort een gratis speedcourse beschikbaar, waarin je van alles te weten komt over het Oktoberfest in München. Er is ook een prijsvraag aan verbonden, waarmee je leuke prijzen kunt winnen. Bierista's krijgen hierover binnenkort bericht. Nog geen Bierista en wil je straks ook proeven van het Oktoberfest? Meld je dan nu aan voor de Bierista Bieropleiding en haal je officiële Bierista Bierdiploma.


Tijdens het Oktoberfest in München worden er onvoorstelbare hoeveelheden bier gedronken. (foto: Tommy Loesch / München Tourismus)