Vraag om een proefglas

Herken je dit? Je bent in een café of restaurant. Op de bierkaart zie je allemaal fantastische namen voorbij komen. Er is er eentje die je wel aanstaat. Maar is die ook echt wel lekker? Bestellen of niet? Een gokje van € 5,- is te overzien, maar stel dat je zit met een bier dat je niet lekker vindt ...

De oplossing voor dit probleem is simpeler dan gedacht. Leg je dilemma voor aan de ober of de persoon achter de bar en vraag of je een slokje mag proeven. Bij de betere horecazaken is dit geen probleem. Zeker niet als het bier op tap is. Bier op fles is wel wat lastiger, maar ook daar wordt steeds vaker een mouw aan gepast.

Maak gerust gebruik van deze service. Door de vraag te stellen ontstaat vaak al een leuk gesprek waarbij specifieker gevraagd zal worden naar de smaak die je zoekt. Ervaring leert dat er volgens een gesprek op gang komt over bier in het algemeen.

Schroom niet en durf te vragen. Zonde van je middag of avond en je zuur verdiende euro's als jij met een glas bier voor je zit, dat toch niet zo lekker smaakt als je had verwacht.