Verrijk je barbecue-ervaring met Hertog Jan Grand Pilsener

20 juni 2024

Als de dagen langer worden en de avonden warmer, is het tijd om de barbecue aan te steken en te genieten van goed gezelschap en uitstekend bier. Hertog Jan Grand Pilsener, met zijn volle goudblonde kleur en rijkere smaak, is een perfecte aanvulling op elke barbecue.

De Grand Pilsener is een bijzondere variant van Hertog Jan, waarbij meer ingrediënten en een langere lagertijd zorgen voor een rijke smaakervaring. Dit bier combineert de volmondigheid van een speciaalbier met de frisse doordrinkbaarheid van een pils. Met een alcoholpercentage van 5,7% en het beste geserveerd tussen 3 en 6°C, is het de ideale keuze voor een ontspannen middag of avond in de tuin.

Karakteristieken van Hertog Jan Grand Pilsener

- Kleur: Goudblond

- Type: Pilsener bier

- Smaak: Volmondig met een aangenaam bittere afdronk

- Karakter: Stevig en rijk, perfect in balans tussen zoet en licht fruitig met een subtiele bitterheid

Barbecue tips met Hertog Jan Grand Pilsener

1. Perfecte serveertemperatuur: Zorg dat de Grand Pilsener goed gekoeld is. De optimale drinktemperatuur ligt tussen de 3 en 6°C, wat zorgt voor een verfrissende ervaring die de smaken van het eten complementeert.

2. Smaakcombinaties: Dit bier gaat uitstekend samen met een verscheidenheid aan barbecuegerechten. Van klassieke burgers tot gegrilde vis en pittige worstjes, de volle smaak van de Grand Pilsener versterkt de rijke smaken van het gegrilde vlees.

3. Marineren: Overweeg om je vlees te marineren met een mix van Grand Pilsener, kruiden en specerijen. Dit zal niet alleen de smaak van het vlees verrijken, maar ook zorgen voor heerlijke karamelisatie op de grill.

Micha, Meesterbrouwer bij Hertog Jan, benadrukt dat de Grand Pilsener een extra volmondige variant is op de originele Pilsener. Gebrouwen met een grotere hoeveelheid ingrediënten en langer gelagerd, biedt het een unieke smaak die elk alledaags moment bijzonder maakt.

Of je nu een ervaren grillmeester bent of gewoon geniet van de eenvoud van een goed georganiseerde barbecue, een flesje Hertog Jan Grand Pilsener kan niet ontbreken. Proost op een prachtige zomer vol smaakvolle momenten!

Waar te krijgen

De Hertog Jan Grand Pilsener ligt in de meeste Nederlandse supermarkten en is ook in de horeca te bestellen. Daarnaast is het bier ook verkrijgbaar in de brouwerijwinkel in Arcen en online.