Van Moll Wanderlust non-alcoholic IPA onder de loep

26 juni 2019
Van Moll uit Eindhoven maakt al even furore met de Wanderlust, een Session IPA met slechts 2,0% alcohol. De uitdaging was om de Wanderlust met nog minder alcohol te brouwen. Dat is gelukt. Er is nu een Van Moll Wanderlust non-alcoholic IPA met 0,3%. Is dit bier de moeite waard? Wij zochten het uit.

Van Moll Wanderlust non-alcoholic IPA bevat 0,3% alcohol. In ons land mag dit bier officieel niet alcoholvrij bier heten. Vandaar de creatieve benaming non-alcoholic IPA. Schenk je dit bier in, dan krijg je dorst. Het goudgele, heel licht mistig bier met een mooie witte schuimkraag is echt een plaatje. De schuimkraag is wat grof van structuur, maar blijft toch redelijk overeind.

Tropisch fruit

Hou je het glas onder je neus, dan word je gelijk overmand door de fruitige aroma's. Veel tropisch fruit, waaronder mango. Ook fris citrusfruit komt je tegemoet. Dit nodigt echt uit een slok te nemen. De smaak ligt in het verlengde van de geur: veel fruit. En ook hier weer die mooie mix van zoet tropisch fruit met fris citrusfruit, dankzij de Simcoe en Citra hop. Het is een IPA, dus je verwacht een hoppig karakter en toch wel wat bitterheid. En dat is precies wat je krijgt. Die bitterheid geeft precies die bite zonder dat je begint te klapperen met je kaken.

Zo kan het ook

Zo kan een bier met vrijwel geen alcohol dus ook smaken! Dit is nu zo smakelijke dorstlesser voor bij de barbecue of voor op het terras als je nog moet rijden. Met de Wanderlust non-alcoholic IPA is een avondje zonder alcohol beslist geen straf. En o ja, dit bier heeft slechts 13 kcal per 100 ml en dat is heel bescheiden.

Leuk om te vermelden is dat je van de brouwer een muziekadvies krijgt. Daarover lees je meer op het label op de fles.