Uitslag enquête Bierista

13 oktober 2020
De nieuwe maatregelen om corona in te dammen komen keihard aan. Vorige week vroegen we hoe je of je inderdaad vroeger naar de kroeg ging, zoals werd gevraagd. Toen wisten we nog niet wat er boven ons hoofd hing.

Toch willen we graag de uitkomsten van de enquête met jullie delen. Niet in de laatste plaats omdat er liefst 1183 mensen de moeite hebben genomen de vragen te beantwoorden. Wij vroegen wat je van het initiatief 'Vroeg naar de kroeg' vond. Zoals verwacht zegt de grote meerderheid (65%) achter het initiatief te staan. Een kwart van de respondenten vindt het onverstandig om op te roepen om mensen bij elkaar te brengen in de kroeg.

Even niet

Op de vraag of je dan daadwerkelijk vroeger naar de kroeg gaat, antwoordde 40% 'ja'. De meerderheid gaf aan geen gehoor te geven aan deze oproep. Liefst ruim 85% van de respondenten snapt de maatregelen wel, maar baalt er evengoed van.

Meer dan 71% van de mensen die de enquête invulden zien weinig verandering in hun drinkgedrag. Ze drinken graag een biertje buiten de deur, maar als dat niet kan, dan hebben ze altijd thuis wat koud staan. Corona zorgt er wel voor dat mensen minder en minder vaak naar de kroeg gaan. Meer dan 42% geeft aan tijdelijk niet naar het café te gaan. 

Onder de respondenten verloten we een aantal leuke prijzen. De Bierista Bieropleiding is gewonnen door Sylvia Huiskes uit Groningen. De bierpakketten gaan naar Pim Stevens, uit Apeldoorn, D. Hakvoort uit Doetinchem en F. Leugemors uit Tilburg. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen.