Tweede Circus Maximus bier op blik: Mino Souro

28 september 2020

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert een nieuw bier: Mino Souro. Dit is het tweede bier op blik in de serie Circus Maximus. Dit nieuwe bier is een frisse Sour Ale met slechts 2,1% alcohol.

Mino Souro is een laag alcoholische, verfrissende Sour Ale met een bloemige hop en een verfrissend zuurtje. Niet zo complex als het verhaal van de mythologische koning Minos en de woeste stierman Minotaurus, die in het Labyrint belandde.

Circus Maximus is een serie bijzondere bieren, waarbij bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn. Het eerste bier is de Psycho Cyclops - New England Hopfenweizen (6.5%) met een ‘gekmakende’ kruising van bierstijlen, waarbij de tropisch hoppige fruitigheid van een New England IPA wordt gecombineerd met het romige, bananige en kruidige van een Duitse Hefeweizen.   

De Circus Maximus bieren zijn op blik (33cl) in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar en in het eigen proeflokaal op fust. De komende maanden zullen nieuwe circusartiesten de piste betreden.