Tripel Hop: Een nieuwe zomerse traktatie uit de Proeftuin

Maak je klaar voor de ultieme zomerervaring! Hertog Jan presenteert met trots hun nieuwste Proeftuin creatie: de Tripel Hop. Gebrouwen door meesterbrouwer Micha en brouwer Rob, is deze triomf van brouwtechniek alles wat je nodig hebt om te genieten van die lange, warme zomerdagen.

In plaats van zich te houden aan de traditionele zomerbieren zoals Pilsener en Weizener, gingen Micha en Rob voor iets gewaagder en avontuurlijker. Ze creëerden een bier dat vol en verfrissend is, met een krachtig karakter dat niet te missen is.

Hun geheime wapen? Een uniek recept dat drie verschillende hopsoorten combineert - Citra, Centennial en Simcoe. Elke hopsoort voegt een andere laag van complexiteit toe en samen zorgen ze voor een harmonieus samenspel van aroma's en smaken.

Maar daar houdt de innovatie niet op. Ze hebben ook gewerkt met een drievoudige storting van licht mout en het bier afgerond met de Hertog Jan bovengist, om de uitgesproken hoppigheid tegenwicht te kunnen bieden.

Het resultaat is niets minder dan spectaculair - Krachtig blond, uitgesproken en fris bitter. Dat is de perfecte omschrijving voor deze Tripel Hop. Met zijn alcoholpercentage van 8,6% is het een robuust zomerbier geworden. Licht kruidig en moutig zoet, met invloeden van citrus, tropisch fruit en steenfruit. De drie hopsoorten zijn in balans en versterken elkaar geweldig. De Simcoe en Citra werken goed als tegenhangers van elkaar en de Centennial biedt eigenwijs evenwicht.

Dus als de zon schijnt en de temperaturen stijgen, is er geen betere manier om te relaxen dan met het nieuwe Proefruin bier in je hand. Proef de zomer met Hertog Jan! Proost op het goede leven. 

Klaar om te proeven?

Heb je de Tripel Hop gemist? Maak je dan klaar voor de volgende editie van een nieuw experimenteel bier dat in september uitkomt! Sluit nu het Proeftuin abonnement af en ontvang elk kwartaal drie kruiken (50 cl) van een nieuw speciaalbier. Bij de levering van je eerste Proeftuin pakket ontvang je twee unieke Proeftuin glazen. Maar wacht niet te lang, want om je eerste pakket in september te ontvangen, dien je vóór 4 juli te bestellen.