Tijd als hoofdingrediënt: Hertog Jan onthult Grand Pilsener

Hertog Jan presenteert met trots de Grand Pilsener: een premium bier dat de pilsener-categorie naar nieuwe hoogten tilt. Wat dit bier zo bijzonder maakt, is het hoofdingrediënt dat alle bierfanaten in verrukking zal brengen: tijd!

Deze Limburgse brouwerij heeft een welverdiende reputatie opgebouwd met zijn uitstekende speciaalbieren, zoals Bockbier, Weizener, Grand Prestige en Vatgerijpt. Maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Na uitgebreid experimenteren in de Proeftuin kwamen de brouwers met het idee voor de Grand Pilsener, geïnspireerd door de populaire Vienna Lager. Het succes van deze lager bewijst dat bierliefhebbers klaar zijn voor meer diversiteit binnen het pilssegment. Zo ontstond de gedurfde en innovatieve Grand Pilsener.

De brouwers van Hertog Jan hebben zichzelf overtroffen door extra tijd te investeren in het brouwproces van deze unieke pilsener. Het resultaat mag er zijn! De Grand Pilsener heeft een perfecte balans gevonden tussen zoete en licht fruitige tonen, met een heerlijk bittere afdronk. Het geheim achter deze smaaksensatie? Het bier is langer gelagerd dan gebruikelijk, waardoor de smaken intenser en harmonieuzer zijn geworden. Het is een bier met een volmondige smaak en een iets donkerdere kleur dan de traditionele pilsener. Puur vakmanschap in elke slok!

De waarde van tijd

Maar de tijd speelt niet alleen een rol in het brouwproces. Ook het drinkmoment is anders dan bij andere bieren. Hertog Jan stelt dat de Grand Pilsener een bier is waar je echt de tijd voor moet nemen. Hierdoor komt de waarde van tijd tot uiting, zowel tijdens het brouwen als tijdens het proeven. Het is een toegankelijke pilsener die je uitnodigt om rustig te genieten en te ontdekken. De Grand Pilsener combineert het beste van twee werelden: de rijke en volle smaak van speciaalbier en de verfrissende doordrinkbaarheid van een pils. Een gedurfde en spannende smaakervaring die alle zintuigen prikkelt!

Meesterbrouwer Micha Peute legt een interessante vergelijking met de culinaire wereld: “Het langer laten lageren van het bier zorgt ervoor dat de smaken versterken en beter met elkaar harmoniseren. Dat werkt ook zo op culinair gebied, denk bijvoorbeeld eens aan een dry aged beef; daarbij zorgt de tijd voor diepere en uitgesproken aroma’s. De Grand Pilsener smaakt naar die extra “touch” die bourgondische Limburgers gewend zijn om toe te voegen aan gewone momenten. Het is een indrukwekkend, maar toegankelijk bier dat een alledaags moment nét dat beetje extra geeft.

Waar te krijgen

De Hertog Jan Grand Pilsener ligt vanaf nu in de meeste Nederlandse supermarkten en is nu ook in de horeca te bestellen. Daarnaast is het bier ook verkrijgbaar in de brouwerijwinkel in Arcen en online.