The Swaen 'Beste mouter ter wereld'

12 april 2019
Mouterij The Swaen in Kloosterzande is uitgeroepen tot beste mouter ter wereld. Op de World Barley, Malt and Beer Conference in het Poolse Warschau kreeg The Swaen de gouden onderscheiding.

The Swaen werd geroemd om de indrukwekkende groei in het craft segment van de bier-industrie, de moderne mouterij en de passie tot innoveren, zowel online als offline. The Swaen deed voor de derde keer mee aan de 'Brewing Supply Awards'. In 2015 en 2017 behaalde zij hiermee de derde plaats.

Mouterij

De geschiedenis van The Swaen gaat terug tot 1906, toen het begon als brouwerij met daarbij een eigen mouterij. Na de Tweede Wereldoorlog werd gestopt met de brouwactiviteiten en is het bedrijf zich volledig gaan richten op de mouterij. In 2013 werd familie de Groen eigenaar van de mouterij, die zich volledig ging richten op de craftbrouwerijen.

Dutch Pale Ale

The Swaen produceert nu 70 verschillende speciaal moutsoorten van onder andere lokaal geteelde gerst. Sinds 2001 werken de mouters nauw samen met een kerngroep van toptelers uit Zeeuws-Vlaanderen. Dit heeft geresulteerd dat zij begin dit jaar met een nieuw mout-product op de markt zijn gekomen: Dutch Pale Ale, een product dat voor 100% bestaat uit Nederlandse gerst. The Swaen exporteert aan zo’n 48 landen wereldwijd. Er werken bij The Swaen 32 gepassioneerde werknemers die klaar staan om een kwalitatief goed product neer te zetten voor hun brouwers. Want zonder mout... geen bier.