The Black Bull: krachtige Porter

12 juni 2020

Toen de rugbyers van The Black Bulls uit Overloon bierista Theo Camps de Brouwschuur vroeg een bier te brouwen bedoelt als relatiegeschenk voor de tegenstanders in de competitie, aarzelde hij geen moment en brouwde een krachtige Porter.

The Black Bulls is de naam van de rugbyclub en is afgeleid van de bijnaam van de Engelse pantserdivisie welke tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer betrokken was bij hevige gevechten in de slag van Overloon. Uiteindelijk bevrijdden The Black Bulls het gebied tussen de moerassen van de Groote Peel en rivier de Maas. 

Festiviteiten

Dit bier is gebrouwen op initiatief van deze rugbyclub en bedoeld als relatiegeschenk naar hun tegenstanders in de competitie. In het kader van de festiviteiten in verband met 75 jaar bevrijding dacht men de investering snel terugverdiend te hebben. Door de coronacrisis ging die vlieger helaas niet op. Vandaar dat The Black Bull nu verkrijgbaar is bij Wijnhuis Deurne en bij de Plus supermarkt Verbeeten in Overloon.

Krachtige Porter

Maar hoe smaakt die Black Bull nou eigenlijk? Wel, de koffie overheerst de chocolade met een lichte aanvulling van donker fruit. De afdronk is bitterzoet en aan ietwat droog. De schuimkraag is royaal en beige van kleur. Een stevig bier waarvoor je rustig moet zitten.