Elfde editie Streekbierfestival Utrecht in aantocht

28 oktober 2019
De elfde editie van het Streekbierfestival in Utrecht is in aantocht. De leukste speurtocht door de binnenstad van Utrecht voert je langs 39 cafés en 39 deelnemende Nederlandse brouwerijen. Het Streekbierfestival begint op donderdag 31 oktober en duurt tot en met zondag 3 november.
 
Hoe gaat het in z'n werk bij dit bierfestival? Aan de hand van de plattegrond stippel je een route uit en stel je een eigen biermenu samen óf je volgt route 1,2 of 3. In elk café staat één Nederlandse brouwerij centraal. Van deze brouwer worden twee bieren geschonken.

Biermenu

Het biermenu is tijdens het Streekbierfestival gratis verkrijgbaar in de deelnemende cafés of te downloaden van de website van het Streekbierfestival. Hierin vind je de cafés/brouwerijen/bieren die geschonken worden, een grote plattegrond en de drie routes terug. Ook is er de lijst met bierige evenementen zoals oa. de brouwerslunch, bierproeverij en bier/kaas pairing. Tijdens het festival zijn de brouwers op verschillende tijden aanwezig in het café, deze informatie vind je terug in de lijst brewery meet & greet!

Routes

De organisatie heeft elke route een écht Utrechtse spreuk meegegeven, elke route loopt door een ander stadsdeel. Met een aantal leuke Utrechtse weetjes die in het biermenu verwerkt zijn, is de bierroute een leuke manier om Utrecht te (her)ontdekken!
 
1.  “De hele santemukraon” (Stadhuisplein – Janskerkhof - Lucas Bolwerk)
2.  “‘k zie 't al, de lâmp hânk scheef” (Vredenburg – wijkC – Neude)
3.  “As de Dom valt leigh ie in de Zoadelstroat” (Mariaplaats – Domplein – Ledig erf)

Praktisch

Het Streekbierfestival vindt plaats in 39 deelnemende cafés in het centrum van Utrecht . Het is een gratis bierfestival, je hoeft geen ticket te kopen en je biertjes betaal je direct aan de bar. Elk café werkt met proefglazen zodat je meerdere bieren kunt proberen. Je kunt in elk deelnemend café starten. De afstanden tussen de cafés zijn maximaal een paar minuten lopen.