Rodenbach Lumineuze Nachten

20 oktober 2022
Deze komende weken wordt de 200ste verjaardag van Brouwerij Rodenbach afgesloten met een bijzonder lichtevenement. Tijdens 'De Lumineuze Nachten' neemt de gastheer bezoekers mee via boeiende verhalen op een reis 200 jaar terug in de tijd..Het wordt een verrassende totaalbeleving vol indrukwekkende projecties en verlichting. Dankzij innovatieve technologie komen de authentieke brouwerijgebouwen tot leven.

Urban Mapping brengt verhalen tot leven met de magie van projectie tijdens audiovisuele stadswandelingen. Op donkere winteravonden of warme zomernachten komen lokale legendes, spannende historische verhalen of magische sprookjes tot leven dankzij hun prachtige animaties en projecties. Gebouwen komen tot leven dankzij modulaire projectie-systemen

Praktische info

Wil je meer weten over het event, kijk dan op www.delumineuzenachten.be. De projecties zijn elke avond te zien van vrijdag 28 oktober tot en met zondag 13 november. Alle tijdsloten vind je terug op de ticketshop, reserveren is verplicht. De audiovisuele experience duurt ongeveer 60 minuten en vindt voornamelijk buiten plaats.

Over brouwerijRodenbach

De Rodenbachs vestigden zich vanuit Andernach am Rhein in het West-Vlaamse Roeselare. Het geslacht Rodenbach kende in zijn rangen veel militairen, dichters, schrijvers, brouwers, ondernemers, maar ook pragmatische revolutionairen en politici. Zo neemt Pedro Rodenbach deel aan de veldtocht van Napoleon in Rusland en voert hij in 1830 de Belgische omwenteling aan die leidt tot de onafhankelijkheid van België. Twee Rodenbachs waren lid van de grondwetgevende vergadering bij de stichting van België. Constantijn Rodenbach is de auteur van de Brabançonne, het Belgische volkslied.

In 1821 stichtten Alexander, Gregoor, Pedro en Amalia, de brouwerij. Het is echter aan Eugène Rodenbach dat Rodenbach zijn unieke kwaliteit en meesterlijke karakter te danken heeft. Hij bestudeert niet alleen de vinificatie van het bier, maar optimaliseert ook het rijpingsproces op eikenhouten foeders (rijpingsvaten). De wereldvermaarde foederzalen met hun 294 eikenhouten foeders, waarvan sommigen 150 jaar oud zijn, zijn beschermd als industrieel erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap.