Schrijf je eigen review en leer proeven als een pro

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als bierdrinker? Wil je leren van elk bier dat je proeft? Schrijf dan een compacte proefnotitie - een review. Bij Bierista hebben we een superhandige tool, waarmee je binnen no time je eigen bierbibliotheek opbouwt.

Als je de Bierista Bieropleiding hebt afgerond, dan ben je Bierista. Eén van de voordelen die je dan hebt, is dat je reviews kunt schrijven. Bij Bierista moedigen we dat aan om het leuk is, maar vooral ook leerzaam. En om dat te stimuleren belonen we regelmatig een aantal Bierista's met bierboxen of met biertegoed. De gelukkigen krijgen of een goedgevulde bierbox thuisgestuurd, of kunnen hun bieraankopen declareren bij Bierista. Zo wordt bier drinken nog leuker en je steekt er nog wat van op ook!

Hoe werkt het?

Hoe werkt het? Om een bier te kunnen reviewen heb je een Bierista-account nodig. Alle Bierista's kennen de voordelen van zo'n account. Heb je nog geen account, maak er dan gratis eentje aan. Het proefformulier kun je op verschillende manieren vinden. Zorg altijd dat je bent ingelogd. Op je accountpagina zie je ‘bier reviews’ staan. Door daarop te klikken, kun je direct het bier zoeken dat je wilt beschrijven. Om het proefformulier te openen, klik hier.  (Let op: eerst account aanmaken of inloggen)

Tik nu in de balk onder ‘Schrijf een review’ de naam van het bier dat jij wilt beschrijven. Bij elke letter die je typt, zie je een aantal suggesties. Staat je bier ertussen, klik het dan aan. Bier gevonden? Klik het aan en je ziet alle bijzonderheden van dit bier voorbij komen. Hier kun je jouw oordeel en bevindingen kwijt. Hoe completer je dit proefformulier invult, hoe waardevoller jouw bierbibliotheek wordt.

Wil je een bier reviewen dat nog niet in de Bierista-database staat? Voeg dan zelf dat bier toe door te klikken op de button ‘Ik mis een bier’. Je kunt dan de gegevens van het bier doorgeven, waarna het binnen een dag wordt toegevoegd aan de database.

Bierista's hebben streepje voor

Heb jij je bierdiploma en ben je Bierista? Dan wordt jouw review gepubliceerd op de website. Ben je geen Bierista dan verschijnt jouw beschrijving in principe alleen je eigen bierbibliotheek. Als Bierista heb je namelijk geleerd hoe je een bier moet proeven, hoe je een bier moet beoordelen en waar je op moet letten. Met die kennis kun je goede reviews schrijven, een mooie database voor jezelf opbouwen en ook andere bierdrinkers inspireren om alleen maar goede bieren te drinken.

Nieuwe bieren

Dagelijks komen er nieuwe bieren bij. In de Bierista database staan inmiddels duizenden bieren, maar helemaal compleet zullen we nimmer zijn. Jij kunt helpen. Heb jij een bier gedronken dat niet in de database staat? Laat ons dan via de nieuwe feature in je Bierista account jouw biersuggestie(s) weten. 

Blockimage bimage 917