Schrijf je eigen expert-review - deel je bierkennis

Je wilt jezelf blijven ontwikkelen als bierdrinker. Beter leren proeven, bierstijlen en bieren aan de smaak herkennen en smaken en geuren goed kunnen omschrijven. Kortom je wilt proeven als een pro, waardoor bier drinken nog leuker wordt.

Bij Bierista snappen we dat! Daarom hebben we - exclusief voor Bierista's - een superhandige tool ontwikkeld. Je kunt simpel en eenvoudig een korte beschrijving maken. Wij noemen dat een expert-review. Met dit stukje Bierista-gereedschap bouw je in korte tijd een persoonlijke waardevolle smaakbibliotheek op. Door jouw expert-reviews te delen, help je bovendien andere bierliefhebbers bij het bepalen van hun keuze.

Oefening baart kunst

Bij Bierista vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Blijven proeven, blijven leren. Je proeft bewust en probeert wat je ruikt en proeft zo nauwkeurig mogelijk onder woorden te brengen. Dat is niet zo makkelijk, maar ... oefening baart kunst. En om dat te stimuleren belonen we regelmatig een aantal Bierista's met bierboxen of met biertegoed. De gelukkigen krijgen of een goedgevulde bierbox thuisgestuurd, of kunnen hun bieraankopen declareren bij Bierista. Zo doen we er bij Bierista alles aan bier drinken nog leuker en leerzamer te maken.

Hoe werkt het?

Als je bent ingelogd, ga je naar je persoonlijke pagina. Op deze pagina zie je links in het menu ‘bier reviews’ staan. Door daarop te klikken, kun je direct het bier zoeken dat je wilt beschrijven. Het proefformulier en hoe je een bier proeft, is uitgebreid behandeld in de Bierista Bieropleiding. Door veel te proeven ontwikkel je je vaardigheden en zul je merken dat je steeds beter en makkelijker smaken en geuren herkent.

(tekst gaat door onder de afbeelding)

Bierista's hebben streepje voor

Deze superhandige tool is exclusief voor Bierista's. Zij hebben immers in de opleiding veel bierkennis opgedaan en geleerd hoe ze een expert-review moeten schrijven. Ben je nog geen Bierista? Dan heb je wel de mogelijkheid de handige tool uit te proberen. Maak een gratis account aan en je kunt kennis maken met deze mogelijkheid; je mist echter wel net dat extra stukje fun. Wil je wel alle opties en kans maken op bierpakketten en biertegoed? Bestel dan de Bierista Bieropleiding.

Biercoins

Voor elk bier dat je reviewt, krijg je biercoins. Biercoins zijn punten, die ook ook ontvangt in de bieropleiding en als je een speedcourse hebt gedaan. Ben jij de eerste die een bier reviewt, krijg je 25 biercoins. Voor alle andere bieren ontvang je 10 biercoins. Hoe meer bieren je beschrijft, hoe hoger je komt op de Bierista-ranglijst. Bierista ontwikkelt momenteel een shop, waarmee je producten kunt kopen en heel aantrekkelijke kortingen kunt krijgen in ruil voor biercoins. Wij werken er hard aan om deze noviteit voor het eind van het jaar in de lucht te hebben.