Restaurant Centpourcent wint de Cornet Beer & Food Pairing Award 2024

4 juli 2024

In de afgelopen jaren heeft bier een prominente plaats ingenomen in de wereld van de gastronomie. Om deze trend verder te bevorderen en te waarderen, reikt Bierpassie Magazine jaarlijks de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant dat uitblinkt in het combineren van bier en gerechten. Dit jaar is de prestigieuze award toegekend aan restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver.

Wim Swinnen, culinair journalist bij Bierpassie Magazine, prijst de keuze voor Centpourcent: "Dat de Cornet Beer & Food Pairing Award 2024 naar restaurant Centpourcent gaat is beslist verdiend. Chef Axel Colonna-Cesari dankt zijn Michelinster aan een seizoensgebonden productkeuken, die uitblinkt door lichtheid, fraîcheur en een exotisch tintje. Bij de technisch virtuoze gerechten selecteert sommelier Jeroen Schell eigenzinnige craftbieren, die een gedroomde match vormen met wat op het bord ligt. Alleen al het signatuurgerecht koningskrab met look en tijm, perfect begeleid door Brett-tarwebier Zennegash, is de verplaatsing waard."

Een compleet beleving

Samen met zijn gemotiveerde team zoekt Chef Axel Colonna-Cesari voortdurend naar verrassende combinaties van edele smaken en verfijnde texturen, waarbij traditionele ingrediënten en innovatieve kooktechnieken worden gecombineerd. Gastvrouw Anneleen Soethaert zorgt voor een hartelijk onthaal en deskundige begeleiding, waardoor de culinaire creaties volledig tot hun recht komen in een passend kader dat waarde hecht aan professionele bediening en een ontspannen atmosfeer.

Ondersteuning door Brouwerij De Hoorn

De Cornet Award wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Brouwerij De Hoorn, die met deze award haar sterk blond bier Cornet in de spotlight plaatst. Peter Buelens, PR & Communication Manager bij Brouwerij De Hoorn, benadrukt: “Genieten van een lekker bier in combinatie met een (h)eerlijk gerecht hoort bij onze gastronomische Belgische bier- en eetcultuur. Met de ondersteuning van de Cornet Beer & Food Pairing Award van Bierpassie Magazine wil Brouwerij De Hoorn het gebruik van bier in de gastronomie nog meer promoten. Onze rijke Belgische biercultuur verdient meer dan ooit die aandacht en dat willen we stimuleren.”

Met deze prijs wordt Centpourcent niet alleen erkend voor hun uitzonderlijke culinaire prestaties, maar ook voor hun toewijding aan de kunst van het combineren van bier en gerechten, wat een ware viering is van de Belgische bier- en eetcultuur.