Patatje stoofvlees met Jopen Mooie Nel

23 april 2021
Bier Butler Vrijdag! De vaste bezoekers van Bierista weten wat dat betekent. Bierista geeft je in samenwerking met de gratis app Bier Butler een heerlijke bierpairing, zodat je je weekend op Bourgondisch gebied nog meer kleur kunt geven.

In het weekend wil je lekker genieten en niet ingewikkeld doen. Dan is deze pairing echt wat voor jou. Een patatje stoofvlees is erg smakelijk en met het recept van de Bier Butler eenvoudig gemaakt. De biersommeliers van Bierista hebben daar de Jopen Mooie Nel bij uitgekozen. De fruitige IPA zorgt er in deze combinatie voor dat één plus één drie wordt. Ervaar het zelf, download de Bier Butler app.

Jopen Mooie Nel

IPA, oftewel India Pale Ale, is een waanzinnig populaire bierstijl, waarbij de hop de smaakmaker is. Jopen Mooie Nel is misschien wel de mooiste IPA van ons land. Enkele jaren terug werd dit bier verkozen tot Beste Bier van Nederland. Sindsdien is de concurrentie flink toegenomen. Onder Uiltje Bird of Prey steekt Jopen Mooie Nel naar de kroon. De Bierista Community raadt de Mooie Nel van harte. Een bier met een karaktervolle bitterheid, zonder dat je er kramp van in je kaken kriijgt. En vol met fruitige aroma's van vooral citrusfruit. Dit bier in combinatie met een patatje stoofvlees; dat is genieten met de hoofdletter G!

Zelf combineren

Wil je zelf ook leren bier en spijs met elkaar te combineren? Dan is de Bierista Bieropleiding vast iets voor jou. In deze e-learning leer je van alles over bier. Denk aan brouwen, de ingredienten, de verschillende bierstijlen en natuurlijk krijg je tal van leuke weetjes en feitjes aangereikt, zodat jij als echte bierexpert indruk kunt maken. In deze cursus met twaalf hoofdstukken is een deel gewijd aan bier en spijs. Met hele praktische tips kun jij zo aan de slag! Bestel de Bierista Bieropleiding hier nu tijdelijk met 20% korting.