Leesvoer: Op de fles - alles over het bieretiket

10 december 2019
Interessant leesvoer voor de bierliefhebber! 'Op de fles' is een boek met bijzonder veel informatie en achtergronden over het bieretiket. De auteurs Joost Houtman en Luc de Raedemaeker weten pagina na pagina te verrassen met bijzondere feitjes en leuk weetjes.

Het boek begint met een citaat uit de tv-serie Cheers.
"Bier, Norm?"
"Beetje vroeg, niet?"
"Voor bier?"
"Nee, voor domme vragen"
Zo stap je toch met een glimlach het boek in, waarvan je hoopt en verwacht dat het je veel leesplezier gaat geven?!

Cartoonist

Wat volgt zijn zo'n tweehonderd pagina's vol schitterende verhalen over bieretiketten. Het boek begint met een verhaal over de Vlaamse cartoonist Erwin Vanmol. Onder de kop 'Een cartoonist getekend door bier' wordt het verhaal verteld van de cartoonist voor wie de hobby bierbrouwen steeds serieuzer wordt. Het spreekt voor zich dat het artistieke talent van Vanmol ook een belangrijke rol speelt bij de labels van zijn bieren.

Perzik

Het boek staat vol met interessante informatie, aantrekkelijk en meeslepend beschreven. Een voorbeeld is het verhaal over de verbeelding van de abrikoos en de perzik. Hierbij worden de labels van Cantillon Fou Foune en Lindemans Pecheresse onder de loep genomen. Ook de Verboden Vrucht van Hoegaarden is onderwerp van gesprek als ook de etiketten van 't Uiltje 'Oh buurman' en Mata Hari van Oedipus. Zeker, erotiek is een onderwerp, maar dit boek belicht zoveel meer. Alles in prachtige verhalen, die je van begin tot eind pakken. En natuurlijk wordt de tekst rijkelijk gelardeerd met tal van illustraties. Dit boek verveeld geen moment!

Over de auteurs

Luc de Raedemaeker is een bekende in de bierwereld. Luc is biersommelier, jurylid tijdens bierconcoursen en organisator van de Brussels Beer Challenge en de Dutch Beer Challenge. Joost Houtman is copy- en ghostwriter , scenarist , podcaster en communicatiespecialist. Hij schrijft onder meer voor diverse biermagazines.
Schrijver van het voorwoord Bert Kruismans verwoordt het als volgt; "Luc de Raedemaeker is een klinkende naam in de internationale bierwereld. Joost Houtman weet verdorie hoe je een boek moet schrijven. Beide heren nemen ons in dit werk op sleeptocht door de wondere wereld van het bieretiket."

Charmant

Joost Houtman en Luc de Raedemaeker hebben hun taak voor dit boek uiterst serieus genomen en komen met mooie verhalen en opzienbarende weetjes en feitjes. Heel charmant is het Vlaams taalgebruik, dat je soms nog even wilt teruglezen om z'n schoonheid. Een absolute aanrader, want zoals de auteurs zelf achter op het boek schrijven: "Want voor u het bier helemaal tot u hebt genomen, is er al een verhaal verteld."

Bestellen

Het boek kost € 22,50. Bestellen kan hier: Op de fles - Joost Houtman en Luc de Raedemaeker


Op de fles - Alles over het bieretiket