Biernieuws van Brouwerij De Molen

21 september 2022
De brouwers van Brouwerij De Molen hebben niet stil gezeten tijdens de zomervakantie. Er is volop gebrouwen en binnenkort kun je een vijftal nieuwe bieren van de brouwerij uit Bodegraven proeven.

Het eerste bier in het rijtje van vijf is De Molen Bok & Poot. Dit is een Bockbier met 6,3% alcohol. En ja inderdaad, er zitten bokkenpootjes in dit bier. De Molen Pim's & Sinaas is een Imperial Stout, een krachtpatser met 9,9%. Je kent vast het koekje van Pim met sinaasappel. Nou, die kom je tegen in dit bier. De karameltonen zorgen dat het robuuste karakter van dit bier wat milder aanvoelt.

Nog meer koekjes

De Molen Kruid & Koek is een mix van peperkoek en een Quadrupel. Kruidigheid, warme tonen en 8,5% alcohol. Ben jij nog bang voor Koning Winter? De Molen Koffie & Pompoen is weer iets heel anders. Een Imperial Stout met een verrassende smaakcombinatie. Stevige jongen ook met z'n 9%. En dan tot slot: Maak je borst maar nat voor de Barrel Aged Whiskey & Wine Edition 2022. Deze barrel aged Stout heeft overduidelijk de aroma’s van het wijnvat meegekregen met ook nog een vleugje whisky op de achtergrond. De tannines uit de wijn zorgen voor een drogere afdronk, waarna je gepakt wordt door de bitterheid van de gebrande mouten.