Nieuwe voorzitter voor CRAFT: Bernd Beersma neemt het roer over

25 juni 2024

De branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen, CRAFT, heeft vandaag aangekondigd dat Bernd Beersma (47) de nieuwe voorzitter wordt. Beersma, een bekend gezicht binnen de vereniging, heeft al sinds 2018 bestuurlijke ervaring opgedaan als bestuurslid van CRAFT. Zijn betrokkenheid bij de vereniging gaat echter nog verder terug, met zijn belangrijke rol bij de oprichting van de Dutch Craft Beer Conference (DCBC), het jaarlijkse evenement voor professionele brouwerijen in Nederland.

Beersma is ook bekend als brouwer en mede-eigenaar van Pigs & Bears Brewing Co. uit Wolvega. Hij neemt het stokje over van Jos Oostendorp, die deze maand aftrad. “CRAFT heeft zich ontwikkeld van een vereniging voor kleine brouwerijen tot een serieuze branchevereniging die een gesprekspartner is voor de overheid. We gaan ons samen met onze leden nog meer inzetten voor de diversiteit, de kwaliteit en onafhankelijkheid van het Nederlandse bierlandschap,” aldus Beersma.

Oostendorp kijkt tevreden terug op zijn tijd als voorzitter: “De afgelopen jaren heb ik ervaren dat samen verantwoord genieten van onze prachtige bieren bijdraagt aan een positieve samenleving. Een samenleving waarin begrip voor elkaar en een gevoel van geluk de boventoon voeren. Ik vond het waardevol hier als voorzitter van onze branchevereniging een bijdrage aan te mogen leveren.”

De wisseling van de wacht vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van CRAFT op 24 juni in Groenlo. Op dezelfde vergadering werd Raymond van der Laan herkozen als bestuurslid PR & Communicatie en trad Hans Noorman toe tot het bestuur. Noorman, biersommelier, brouwer en docent bij de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON), zal de functie van penningmeester vervullen. Leden zullen Noorman vooral kennen van zijn inzet voor de DCBC en als brouwer en mede-oprichter van Brouwerij Avereest uit Dedemsvaart.

Noorman is enthousiast over zijn nieuwe rol: “CRAFT is voor mij een vereniging met bijna 200 leden die passie hebben voor bier. Het is een gezonde vereniging, die er goed opstaat. Mijn drijfveer is om de vereniging de komende tijd nog sterker te maken. Het is van belang dat we gehoord worden in de politiek,” aldus Noorman.

Met deze nieuwe samenstelling van het bestuur is CRAFT klaar voor een toekomst waarin de belangen van onafhankelijke brouwerijen nog sterker worden behartigd. We kijken uit naar de voortzetting van het goede werk en de verdere groei en professionalisering van de Nederlandse biersector.