Nieuw kloosterbier van Brouwerij Het Nest en Kapucijnenklooster Meersel-Dreef

24 juni 2024

In samenwerking met het Kapucijnenklooster van Meersel-Dreef presenteert Brouwerij Het Nest met trots hun nieuwste creatie: Gardiaan Blond. Dit bier is het resultaat van een unieke samenwerking tussen broeder Kenny, de gardiaan van het klooster, en de brouwers Michaël en Gust van Het Nest.

Gardiaan Blond is een zacht blond bier met een alcoholpercentage van 5.8%. Volgens brouwmeester Gust Hermans is dit iets lager dan gebruikelijk in het blond abdijbier segment, wat het bier bijzonder toegankelijk maakt. “Een extra dry-hopping zorgt voor een fruitig en fris karakter,” aldus Hermans. Het bier is perfect voor een zomerse dag en biedt een rijke smaak zonder het hoge alcoholpercentage.

Kunstzinnig etiket met spirituele betekenis

Op het flesje prijkt een tekening van Sint-Franciscus en een wolf, ontworpen door Geert Rutten en broeder Jo. Dit beeld symboliseert de waarden van de kapucijnen: harmonie, geweldloosheid en vertrouwen. De grafisch vormgever, Lander Wynants, heeft daarnaast een iconische blauwe G op het label geplaatst, wat verfrissing en zekerheid uitstraalt.

Beschikbaarheid en uniek glaswerk

Vanaf vandaag is Gardiaan Blond verkrijgbaar in de betere horecazaken en drankenhandels. Het bier wordt geserveerd in een speciaal ontworpen glas zonder voet, voorzien van creatieve bedrukking. Michaël Cordie, commercieel directeur bij Het Nest, legt uit: “We wilden een uniek glas dat past bij het bijzondere karakter van ons bier.”