Nieuw: Grolsch Speedcourse

6 maart 2021
Grolsch is Brouwerij van de Maand bij Bierista. Dat betekent dat we deze maand extra veel aandacht besteden aan de brouwerij en bieren. Samen met Grolsch hebben we een nieuwe speedcourse opgezet. Ben jij een van de eerste 100 bierliefhebbers die de speedcourse met succes afrondt? Dan ontvang je een leuk boekje over de iconische Grolsch beugelfles.

Start speedcourse

Grolsch is Brouwerij van de Maand. De Twente bierbrouwerij heeft veel nieuws te vertellen. Deze week werd een belevingscentrum geopend in een Jumbo sumpermarkt in Goor en ook op het gebied van de duurzaamheid volgen de nieuwtjes elkaar in rap tempo op. Als bierliefhebber wil je vast graag weten wat er in de brouwerij gebeurt en vooral wat er in de Grolsch Proefbrouwerij gebrouwen wordt. Deze kleine brouwerij is de speeltuin van meesterbrouwer Marc Janssen. Zie de Proefbrouwerij als de kraamkamer van Grolsch.

Marc Janssen

In de Proefbrouwerij zijn al diverse succesvolle bieren gebrouwen. Denk aan Grolsch Kruidige Tripel, Grolsch Volle Dubbel en natuurlijk de Grolsch Klassieke Blond. En wist je dat Grolsch Puur Weizen het eerste bier was dat in deze brouwerij werd gebrouwen. Marc Janssen vertelt je samen met zijn college-brouwers Guy Evers en Wim Vermeulen alles over Grolsch en de bieren in de speciale Bierista speedcourse.

Doe de speedcourse

Deze speedcourse - een soort korte e-learning - kun je gratis volgen. Als je bent ingelogd kun je de speedcourse starten door op de Grolsch-badge te klikken op je accountpagina. Heb je nog geen account, dan kun je die hier gratis aanmaken. In de speedcourse doe je veel kennis op over de brouwerij die in 1615 werd opgestart. Aan het eind wordt je kennis getest door middel van een aantal meerkeuze vragen. Scoor je een voldoende dan ontvang je het speciale Grolsch-certificaat in je mailbox.