Next Generation bier no. 2 is eigenwijze Pilsener van Daan

13 juni 2020
Vanaf het moment dat Steve Gammage vijftien jaar de Bronckhorster Brewing Company startte, omringt hij zich met jonge, enthousiaste brouwers. En dat betekent dat hij ze de kans geeft een eigen bier te brouwen. "Natuurlijk checkt mijn vader wel het receptuur en als dat in orde is, springt het licht op groen", vertelt Raymon Gammage.


"Mijn vader wordt dit jaar 65 en vindt het heerlijk om met jonge mensen te werken. "En hij geeft ze graag de kans te ontplooien. Vandaar dat hij de serie Next Generation in het leen heeft geroepen. Brouwer Berend beet als eerste het spits af; hij brouwde een Hopfenweisse. Nu is het de beurt aan Daan, die op zijn zestiende over de vloer komt bij Bronckhorster en zijn werk combineert met een uitvoerige brouwstudie zodat hij zijn carrière als brouwer kan voortzetten. Een harde, trouwe en loyale werker, zegt Raymon over Daan. 

Imperial Pilsener

Om plaats te maken voor de Next Generation wordt een minder goed lopend bier uit de productie gehaald en het nieuwste bier toegevoegd. Koos Berend voor een Hopfenweisse, Daan heeft zijn oog laten vallen op een Imperial Pilsener. "Pils is Daans favoriete stijl, hij is een fervent Pils-drinker. In de door hem bedacht Pilsener is Amerikaanse hop toegevoegd waardoor het een aardig bittertje heeft en een citrus afdronk. Aan de klassieke Pilsener heeft hij een bijzonder eigen twist weten te geven." Deze week is het speciaalbier aan slijters geleverd en verkrijgbaar in de webshop van de Bronckhorster Brewing Company. 

Vingerafdruk

Het etiket van de verschillende Next Generation heeft telkens een andere kleur en een vingerafdruk, afkomstig van de jonge brouwer zelf. "Het is een unieke kans voor de brouwer. De verantwoordelijkheid voor zijn eigen bier werkt stimulerend." 

Frisse IPA

Brouwer Ramses staat te popelen om zijn Next Generation no.3 te brouwen; een frisse IPA die in de zomer verkrijgbaar is. Raymon sluit het jaar af met een Imperial Baltic Porter, die wat zoeter en wranger van smaak is door toevoeging van blauwe bessen en ander rood fruit. "Dat gaat echt een smaakbeleving worden", belooft Raymon.